Týden hokeje v Chebu

Týden hokeje v Chebu

V neděli se na zimním stadionu v Chebu konala s podporou Českého hokeje akce „Týden hokeje“. Náborovou aktivitu v rámci projektu „Pojď hrát hokej“ navštívilo 16 nováčků, kteří si mohli vyzkoušet, jaké to je hrát hokej.

Banner

Pro děti i rodiče byla připravena prezentace s vysvětlením potřebných informací, které potřebují úplní začátečníci. Rodiče se dozvěděli: kdy se přijít podívat na tréninky začínajících hokejistů, kde si půjčit hokejovou výstroj a výzbroj, jakou formou se děti učí bruslit atd. Děti si vyzkoušely pod dohledem trenérů a asistentů hokejovou výstroj pro hráče i brankáře a nahlédly do hráčské kabiny.

Po této informační schůzce následovalo asi 50-ti minutové dovádění dětí na ledové ploše. O zábavu se staralo celkem 6 kvalifikovaných trenérů a 5 hokejistů z řad našich starších žáků. První krůčky zvládaly děti s pomocí hrazdičky, hrály společné hry na honěnou a podobně. V závěru byla k vidění ukázka minihokeje hokejistů 2. tříd, kteří se již účastní soutěže. Závěrečná fotografie zúčastněných prozradila spokojenost všech dětí a rodiče si mohli zvěčnit první krůčky svých ratolestí na ledě.

Poté byla připravena prohlídka zázemí zimního stadionu. Celá akce trvala přibližně dvě hodiny. Patnáct organizačních pracovníků dohlíželo na hladký průběh akce, z toho šest trenérů bylo zapojeno do tréninku na ledě.

Po celou dobu konání akce si mohli účastníci půjčit brusle a helmy. Všechny zúčastněné rádi přivítáme na zimním stadionu každé pondělí a středu vždy od 16:00 hodin nebo v neděli od 10:00 hodin na tréninku přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chebu najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “