Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Ve čtvrtek 23. 1. 2020 se uskutečnila na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm sportovní akce s názvem Týden hokeje. Tuto skvělou příležitost vyzkoušet si, jaké by to bylo být hokejistou, si nenechalo ujít 48 dětí. Ty spolu se svými rodiči i přes chladné počasí zavítaly na rožnovský zimní stadion.

Banner

Pro děti byl připraven bohatý program na ledě i mimo něj. Zde si na několika stanovištích vyzkoušely běhání na malém vymezeném prostoru, poskakování na atletickém žebříku, házení na koš či střelbu tenisákem na branku.

Rodiče mezitím zhlédli zajímavou videoprezentaci, ve které jim byl představen lední hokej a měli možnost si prohlédnout součásti výzbroje a výstroje, které děti při hokeji využívají. Dále jim byly zodpovězeny všechny jejich otázky.

Děti poté navštívily šatny nejmenších hokejistů, kde si prohlédly a vyzkoušely hokejovou výzbroj a výstroj a za pomoci organizátorů se převlékly a vyjely na led.

Během programu mimo led i na něm byl na ledové ploše prezentován trénink kategorie 2. a 3. třídy. Na ledové ploše bylo připraveno několik stanovišť – sbírání míčků, vybíjení trenéra pěnovým míčem, střelba na brankáře, házení do basketbalového koše, kopání balónem do brány nebo honičky na malém prostoru. Na všech těchto stanovištích si děti za pomoci asistentů a trenérů ověřily své dovednosti a zdokonalily své bruslařské umění.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."