Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Týden hokeje v Uherském Ostrohu

První krůčky na ledě i plno zábavy s hokejkou si mohly ve středu 20. září užít děti v rámci akce Týden hokeje, která proběhla již podruhé v tomto roce na zimním stadionu v Uherském Ostrohu. Akce je součástí dlouhodobého rozvojového projektu ČSLH s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Sportovně zábavná akce spojená s náborem začínala na ostrožském zimním stadionu od 17:00 hodin registrací přicházejících účastníků. Tou dobou už také na ledové ploše probíhal ukázkový trénink malých hokejistů z ostrožské přípravky, kteří se věnují hokeji dva až tři roky. Nově příchozí děti tak mohly zhlédnout, jakého výkonnostního pokroku mohou děti po víceleté sportovní přípravě dosáhnout.

V 17:20 hodin proběhla ve dvou kabinách desetiminutová video prezentace, během které bylo rodičům vysvětleno proč a jak začít hrát hokej a hlavně, že lední hokej není na místní klubové úrovni ekonomicky náročný.

Poté se všech 54 zaregistrovaných dětí vydalo na ledovou plochu, kde je očekávalo patnáct klubových trenérů, včetně pěti pomocníků z řad hokejové mládeže. Samotný padesátiminutový program na ledě provázela na jednotlivých stanovištích spousta zábavy, her a dovednostních soutěží, takže si ani nikdo nevšímal, jak čas na ledě rychle uběhl. Na závěr se všichni společně vyfotili a naposledy zamávali.

Úsměvy na tváři odcházejících a radost v očích dětí znamenaly, že se všichni na této akci pěkně pobavili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Ostrohu najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“