Týden hokeje ve Znojmě

Týden hokeje ve Znojmě

První hokejové krůčky, sklouznutí po ledě, hru s pukem i další dovednosti si v úterý 21. ledna vyzkoušely bezmála tři desítky dětí na ledě Nevoga arény, kde Orli Znojmo – mládež ve spolupráci s Českým hokejem opět uspořádali akci Týden hokeje.

Banner

Na znojemském zimním stadionu se Týden hokeje konal už pošesté. Příchozích dětí, které se zároveň zaregistrovaly do projektu Pojď hrát hokej, bylo téměř třicet.

V rámci úvodní prezentace o projektu si mohli rodiče s dětmi vyzkoušet hokejovou výstroj pro nejmenší, detailně se seznámit s podmínkami fungování znojemské hokejové mládeže a také výhodami registrace do projektu Pojď hrát hokej.

"Jsme rádi, že jsme součástí rozvojového projektu Pojď hrát hokej, který se pravidelně snaží formou Týdne hokeje nabídnout dětem i rodičům prvotní seznámení s ledním hokejem a filozofií každého jednotlivého klubu. Těch je do projektu zapojeno okolo 150 v celé republice," říká Petr Kolečkář, trenér Českého hokeje působící v žákovských kategoriích Orlů Znojmo.

"Jednoduše se snažíme ukázat, že hokej je správným sportem pro děti. Naším cílem je především výchova a vedení dětí k tomu, aby měly rády lední hokej jako sport, který jim přináší radost, motivaci a osobní disciplínu do jejich dalšího života. Na začátku všeho je vždy první krok a ten je v tomto případě umožněn právě díky takovému projektu, jako je Pojď hrát hokej," dodává Kolečkář.

Projekt s názvem Pojď hrát hokej organizovaný Českým hokejem má napomáhat klubům v jejich snaze přivést nové děti na zimní stadiony. Vedle podpory klubů v náborové činnosti a komunikace s rodiči je rovněž cílem projektu vytvoření dostatku příležitostí k vyzkoušení si ledního hokeje ze strany dětí. K naplnění tohoto cíle se opět uskutečnila akce Týden hokeje, která má umožnit velkému množství dětí po celé České republice vyzkoušet si zdarma lední hokej, udělat své první krůčky na ledě a prožít mnoho zábavy v kolektivu svých vrstevníků pod vedením kvalifikovaných trenérů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Znojmě najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“