Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Již osmý díl populární náborové akce Týden hokeje, která je pořádána ve spolupráci s Českým hokejem, se na ostrožském zimním stadionu ve středu 22. září 2021 velice povedl.

Banner

Během podvečerního programu si mohly děti ve věku 4 až 8 let vyzkoušet první krůčky a sklouznutí na bruslích, nebo poznat, jaké je to být opravdovým hokejistou, který střílí branky. Přes slunečné venkovní počasí si do naší hokejové haly našlo cestu 29 nově registrovaných zájemců o lední hokej, které doplnilo několik dětí a nejmenších hokejistů, kteří se akce zúčastnili již dříve.

Po úvodní registraci a předání dárků, jimiž nyní byla hokejová láhev, klíčenka, omalovánky a sladkosti, vyrazili nejmenší v doprovodu rodičů k ledové ploše, kde právě probíhal trénink přípravek 2. a 3. tříd. Tam mohli na vlastní oči spatřit, jaké sportovní výkonnosti mohou dosáhnout, když se budou hokeji aktivně věnovat.

Následovala desetiminutová videoprezentace, kde se zejména rodiče dozvěděli informace ohledně možnosti, jak začít s ledním hokejem v Uherském Ostrohu a o jeho přijatelné ekonomické náročnosti v našich klubových podmínkách.

Poté se všichni přemístili do šaten a po nezbytném obutí bruslí, nasazení helem a rukavic vyrazilo téměř čtyřicet hokejových benjamínků i s rodiči na ledovou plochu, kde na ně již čekalo osm klubových trenérů včetně pomocníků z řad hokejové mládeže.

Pobyt na ledové ploše si všichni na jednotlivých stanovištích náramně užívali. Trenéři na nich připravili spoustu zábavných her a dovednostních cvičení s hokejkou a pukem. Děti se mohly opravdu vydovádět, hlavně při různých slalomech, honičkách, střelbě na hokejové brankáře či při samotném hraní minihokeje. Úplným bruslařským začátečníkům se věnoval šéftrenér mládeže Zbyněk Žabčík, jenž s nimi procvičoval bruslařské základy, které také předával doprovázejícím rodičům.

Závěrečné společné fotografování bylo poslední tečkou za povedenou akcí. Rozzářené oči všech dětí a zájem rodičů o aktivní účast na dalších našich projektech byl nám pořadatelům nejsladší odměnou.

Tímto bych jménem hokejového klubu HOKEJ Uherský Ostroh rád poděkoval všem zúčastněným a určitě se budeme všichni těšit na další setkání, a to zejména na trénincích naší Brusličky – školky bruslení a hokejové minipřípravky, která probíhá na našem zimáčku pravidelně každou sobotu v 9:00 hodin.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Ostrohu najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.