Týden hokeje v Říčanech

Týden hokeje v Říčanech

Ve spolupráci s hokejovým klubem HC Říčany se uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej, která ukázala dětem i jejich rodičům, jak lední hokej vypadá a co hokejový život obnáší. Na akci dorazilo 31 malých zájemců o tento sport.

Banner

V kabině děti a jejich rodiče uvítal majitel klubu pan Martin Altrichter společně s hlavními trenéry Jaromírem Látalem a Liborem Rambouskem. Přítomní byli i asistenti trenérů, zástupci Klubu Bruslení Říčany a hráči z řad HC Merkur Říčany.

Při registraci byly rozdány repliky reprezentačních dresů s novým znakem, který si mohly děti také hned vyzkoušet a odnést domů jako suvenýr z akce.

Následně se zájemci odebrali do šaten, kde proběhla prezentace „Pojď hrát hokej“, ve které se především rodiče dozvěděli, co je čeká, jak probíhá trénink, jaká jsou pravidla pro případné přestupy do jiného klubu a další zajímavé informace.

Děti byly seznámeny s hokejovou výstrojí a proběhla názorná ukázka oblékání hokejisty – důraz byl kladen na bezpečnost. Poté byl pro děti připraven program na ledě, kde proběhla ukázka tréninku těch nejmenších hráčů. Děti pak byly následně rozděleny do skupin dle zdatnosti bruslení a formou hry byly děti seznamovány s hokejovým prostředím. Po skončení programu na ledě proběhla ukázka kompenzačního cvičení, kde bylo vysvětleno, jak je důležitá i „suchá“ příprava.

Trenéři byli v průběhu celé akce k dispozici rodičům, kterým zodpověděli všechny jejich dotazy týkající se ledního hokeje. Vysvětlili jim výhody týmového sportu, který učí děti soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti k týmu.

Všem trenérům a účastníkům bychom chtěli tímto poděkovat za účast a doufáme, že si to všichni užili. Hokeji zdar!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Říčanech najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“