Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

Ve středu 19. září proběhla na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou náborová akce pro děti a rodiče v rámci Týdne hokeje zaštítěného a podporovaného Českým hokejem. V našem městě se akce setkala se zájmem dětí i rodičů, a to přes to, že z důvodu opravy strojovny zimního stadionu musel být protentokrát realizována tzv. suchá varianta.

Banner

Rodiče s dětmi čekal na zimním stadionu téměř dvouhodinový program. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion. Po registraci pak každé dítě dostalo nejen propagační materiály, ale hlavně krásný dárek v podobě reprezentačního hokejového dresu s číslem jedna.

Po registraci si děti mohly vyzkoušet základní hokejové dovednosti – slalom s míčkem mezi kužely a střelbu na brankáře.

Rodiče mezitím čekala prezentace v podání trenéra přípravky Mgr. Aleše Sázavského. Mimo jiné se na ní rodiče dozvěděli, že v Náměšti se v první sezóně přípravky neplatí žádné příspěvky a příspěvky pozdější jsou jen v minimální výši, nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj.

Po prezentaci se pak stačilo přezout a vyrazit na „led“, kde byla pro děti připravena tři stanoviště, na kterých si pod dozorem trenéra mohly vyzkoušet základní hokejové dovednosti. Dětem i přes absenci ledu zářila očka a při odchodu se vyptávaly trenérů, kdy bude další trénink.

„Celá akce nakonec i přes to, že děti neměly možnost vyzkoušet si pohyb na ledě, proběhla super. Přišlo docela dost dětí (11 nováčků a celkem vice než 20 účastníků). Přiznávám se, že to pro mě bylo příjemné překvapení s ohledem na absenci ledu a konkurenční akci fotbalového klubu, která se zřejmě „náhodou“ konala ve stejném termínu a čase, a také s podobným názvem,“ zhodnotil povedený den Petr Staněk, předseda oddílu ledního hokeje TJ Náměšť nad Oslavou.

Další kolo Týdne hokeje je naplánováno na leden 2019.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náměšti nad Oslavou najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“