Týden hokeje v Táboře

Týden hokeje v Táboře

V pondělí odpoledne bylo na táborském zimním stadionu hodně rušno. Nejenže pokračovala klubová školička bruslení, ale především se znovu přihlásila o slovo osobitá atmosféra celorepublikové akce Týden hokeje. Projekt s podtitulem Pojď hrát hokej si v jeho zářijovém termínu přišlo na stadion s rodiči užít 18 dětí. A ani na okamžik se nenudily…!

Banner

Rodiče nových hokejových benjamínků se prostřednictvím manažera mládeže HC Tábor Štěpána Kadiláka a trenéra Jana Boháče nejprve seznámili s ledním hokejem jako takovým, a také s podmínkami, které tento sport u Jordánu má. V obou ohledech okamžitě padl mýtus o nadstandardní nákladnosti hokeje; už jen proto, že klub nabízí nově příchozím dětem možnost zapůjčení výstroje zdarma.

Potom už se šlo na věc a oficiality vystřídala ryzí zábava. O tu se dětem starali nejen trenéři, ale také trio hráčů druholigového A-mužstva HC Tábor: brankář Kristián Kolář a útočníci Jakub Matušík s Lukášem Endálem. Obvyklé počáteční rozpaky se i díky nim kvapem rozplynuly a vystřídaly je úsměvy, které byly důkazem, že malé hokejové semínko padlo u dětí na úrodnou půdu.

„Myslím si, že si děti chvíle na ledě opravdu užily, což nás samozřejmě moc těší,“ poznamenal trenér Jan Boháč coby garant táborského Týdne hokeje. „Přišlo jich osmnáct, což je na zářijový termín solidní počet, obzvlášť když akci před dvěma týdny předcházelo zahájení naší klubové Školy bruslení,“ dodal.

Právě pod jejími křídly nyní noví členové táborské hokejové party rozvinou své bruslařské dovednosti. A my jim k tomu přejeme hodně štěstí a další zábavy v HC Tábor.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Táboře najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“