Týden hokeje v HC LVI 2009

Týden hokeje v HC LVI 2009

Týden hokeje, akce Českého hokeje, která každoročně probíhá v hokejové hale Jaroslava Pouzara, dvojnásobného mistra Světa a Evropy a prvního Čechoslováka, který získal třikrát Stanley Cup. Na domovském stánku HC Lvi 2009 tentokrát proběhla 26. 9. 2019 a zúčastnilo se jí 15 dětí, z nichž se 10 zaregistrovalo do projektu Pojď hrát hokej.

Banner

V 17:20 byla ukončena prezentace, na které se zaregistrovalo 10 dětí. Bylo jich původně patnáct, ale pro velký pláč těchto pěti malých drobečků bylo po velké snaze rodičů i trenérů zaregistrováno jen deset. Tak snad těch pět přijde příště, alespoň to slíbili. Ostatní děti se přesunuly do tělocvičny, kde se pod vedením zkušených trenérů Jaroslava Pouzara postupně seznamovaly s prostředím, nářadím a sportovními pomůckami. Děti si vyzkoušely některé dovednosti a motorická cvičení. Byly šikovné a rodiče, zejména maminky, měli radost a blažený úsměv. Byla to nádhera je pozorovat.

Asi po pěti minutách, když byli jejich miláčkové v zápalu her, jsme nenápadně rodiče přesunuli do restaurace, kde proběhla prezentace hokeje na velké plátěné obrazovce s doprovodným odborným slovem Václava Švece a hlavního trenéra klubu Jana Trummera. Forma projevu byla přátelská a Václav Švec trpělivě odpovídal na dotazy rodičů, zejména maminek.

Ihned poté se sešli rodiče s dětmi v hokejové šatně, kde proběhlo oblékání do hokejové výstroje. Takto oblečené a natěšené děti jsme pomaloučku doprovodili ze šatny chodbou až k ledové ploše. Tam si jednoho po druhém přivítali trenéři a děti klubu HC Lvi 2009, které si ještě dobře pamatovaly, když ony byly před léty na této akci. Překvapila nás bruslařská dovednost některých dětí. Děti byly rozděleny po dvou do pěti stanovišť a po deseti minutách se vždy vyměnily. Nakonec si zahrály hokej. U dětí byla vidět neskrývaná radost z pohybu a po závěrečné společné fotografii se jim ani nechtělo z ledu.

I přes malý počet přihlášených se akce povedla ke spokojenosti nás trenérů a rodičů, ale hlavně dětí. Odnášely si dresy a drobné dárečky, ale tím nejdůležitějším byl zážitek, na který snad nezapomenou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v klubu HC LVI 2009 najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."