Týden hokeje v Litoměřicích

Týden hokeje v Litoměřicích

Ve čtvrtek 27. ledna se uskutečnil na ledové ploše Kalich Areny tradiční Týden hokeje. Náborová akce projektu Pojď hrát hokej tentokrát přilákala 25 dětí, které si společně s trenéry a vybranými hráči A týmu užily na ledě i mimo něj spoustu zábavy i legrace. Dvouhodinový program malí sportovci a sportovkyně načali registrací. Poté si vyzkoušeli míčové hry v tělocvičně, opičí dráhu a přeskakování či podlézání překážek. Vrcholem akce však byly první krůčky na bruslích a ledové hry pod vedením mládežnických koučů. Dětem navíc s bruslením pomáhali Jan Výtisk, Patrik Marcel, Roman Přikryl a Jakub Černohorský. Kdo se akce zúčastnil, rozhodně nelitoval. Rodiče i děti zažili moc příjemné odpoledne.

Banner

Bohatý program akce Pojď hrát hokej začal registrací, která probíhala od 16:00. Děti dostaly drobné dárky - klíčenky s logem Pojď hrát hokej, samolepky s logem Českého hokeje či plyšové hračky.

Zatímco rodiče se následně vypravili do klubovny, kde je čekala prezentace o ledním hokeji, děti vyrazily do tělocvičny. A už tam si užily spoustu zábavy. S trenéry si zahrály různé pohybové hry a vyzkoušely opičí dráhu, při které musely dělat kotrmelce, přeskakovat překážky nebo podlézat hrazdičky. Pak následovala hlavní část akce – malí hokejisté a hokejistky nazuli brusle a vyrazili na led.

I na hrací ploše pro ně byla připravena řada skvělých atrakcí. Některé děti se učily bruslit, jiné se v pohybu na ledě jen zdokonalovaly. Další si vzaly hokejky a zkoušely střílet na bránu nebo se vozily na laně. K jejich velké radosti jim navíc při prvních krůčcích na ledě pomáhala čtveřice hráčů A týmu – Jan Výtisk, Roman Přikryl, Patrik Marcel a Jakub Černohorský.

Tým okolo šéftrenéra mládeže Vladimíra Domina učil děti první krůčky, jak na ledě padat, jak dělat rybičky nebo se na bruslích správně pohybovat. Děti si mohly zadovádět právě i s hráči A týmu. Ti je vozili na hrazdičkách, radili jim, jak správně bruslit nebo s nimi zkoušeli přihrávky. Hokejová akce se opět skvěle vydařila a všichni účastníci si ji užili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litoměřicích najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“