Týden hokeje v Pardubicích

Týden hokeje v Pardubicích

Plno bylo v pondělí 22. ledna 2018 večer v pardubické Tipsport areně. Kromě účastníků tradičního kurzu bruslení na něj dorazilo 66 „nováčků“, aneb dětí, které se zúčastnily Týdne hokeje. Tuto akci ve spolupráci s Dynamem připravil Český svaz ledního hokeje.

Banner

Děti společně s rodiči prošly registračním systémem, kdy bylo nutné vyplnit nezbytné kolonky na příslušných formulářích. Potenciální mladí hokejisté a hokejistky v tu chvíli navíc dostávali dárky v podobě národních hokejových dresů, odznáčků, omalovánek nebo samolepek. Akci si nenechal ujít také bývalý vynikající hráč a trenér Josef Paleček.

„Nejen pro klub ale pro lední hokej v celé republice jsou takové akce prospěšné nejen z důvodu konkurence jiných sportů. Je důležité, aby se nezapomínalo na tradiční sporty. Pro Dynamo je nábor důležitý. Už v posledních letech se snažíme dělat různé náborové akce, zlepšovat je. Taková akce pod záštitou svazu tomu může pomoci. Jsme rádi, že Týden hokeje vznikl a probíhá,“ řekl předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

„Chodím se svým synem Matouškem, který se nyní učí bruslit a touží se stát hokejistou Dynama. On je maniak a šílenec, od rána hraje na chodbě doma hokej a já si přeji, aby mu to nadšení vydrželo.“

Dušan Salfický, generální manažer HC Dynamo Pardubice

Pardubický hokej je založený od nepaměti na vlastních odchovancích. „Myslím si, že v bohaté historii jsme vychovali řadu světových hokejistů. Chceme v této tradici pokračovat, aby kluci hráli nejen ve světě, ale i za to naše Dynamo a dělali radost fanouškům. Ne vždy se nějaký ročník povede, snažíme se je doplňovat o mladé hráče z regionu,“ pokračoval šéf klubu.

Dušan Salfický je pravidelným návštěvníkem kurzu bruslení, který se koná každé pondělí a středu vždy od 18.00 do 19.00 hodin v Tipsport areně. „Chodím se svým synem Matouškem, který se nyní učí bruslit a touží se stát hokejistou Dynama. On je maniak a šílenec, od rána hraje na chodbě doma hokej a já si přeji, aby mu to nadšení vydrželo. V poslední době nás trochu trápilo zdraví, ale už je fit a nemůže se dočkat, až opět nazuje brusle a sklouzne se. Jako tatínek mám radost, že sportuje odmala. Netlačil jsem už ani dva své starší syny, nechal jsem je, ať si vyberou, ten nejmladší žije ledním hokejem, uvidíme, jak mu to dlouho vydrží,“ doplnil generální manažer Dynama.

Josef Paleček: Mile mě překvapil počet dětí

Na tribuně nad tréninkem malých capartů dohlížel také bývalý úspěšný útočník a trenér Josef Paleček. „Mám zde vnuka, přišel jsem se na něj podívat,“ pousmál se.

Kolínský odchovanec je rád, že Týden hokej je celonárodní aktivitou Českého svazu ledního hokeje. Pochvaloval si hojnou účast. „Vypadá to velice dobře, mile mě překvapil počet lidí, kteří přišli. Pro náš sport to je velmi příjemné a důležité. Kde všude je stadion, tam probíhá Týden hokeje, to je velmi prospěšné. Talenti vyrůstají i v malých městečkách a pokud mají příležitost přijít na stadion, tak je to velice dobré. Hlavní je, že rodiče vidí, že kluby mají o nábor zájem, mají sami hned lepší přístup,“ konstatoval.

„Vnukovi jsou čtyři roky, je tu prvním rokem. Chodím na každý jeho trénink, snažím se jej podporovat, jak mohu,“ pousmál se Josef Paleček a krátce zavzpomínal na své začátky: „Dříve byla jiná doba – mrzlo. Led byl na každém rybníku, já jsem býval na bruslích každou zimu na vesnici a prakticky, když jsem do klubu přišel, tak jsem uměl spontánně bruslit a ve čtrnácti mě začali učit hrát lední hokej.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Pardubicích najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“