Týden hokeje v Kolíně

Týden hokeje v Kolíně

Tradiční svazová akce na podporu náboru měla i letos úspěch. Na kolínském ledě se prohánělo několik desítek dětí, z toho téměř tři desítky úplně nových. A co je nejdůležitější, všechny děti se bavily, všechny měly úsměv na tváři.

Banner

Zhruba pětadvacet nových dětí a dalších deset z náboru, které se akce účastnily v předešlých letech, byly na ledě po boku zkušených kolínských trenérů a taky kozlích prvňáčků a druháčků, kteří hráli ukázkový zápas minihokeje.

Sami si noví zájemci o lední hokej mohli vyzkoušet střelbu na branku, slalom na bruslích, podjíždění hradeb z kostek a další aktivity. "Všechno probíhalo zábavnou formou. Využívali jsme kromě tradičních pomůcek a hrazdiček taky pěnové kostky, míče, tenisáky, lano a podobně. Rád bych při této příležitosti poděkoval všem trenérům a vedoucím, kteří se na zorganizování akce podíleli," nezapomněl vzkázat díky svým věrným spolupracovníkům trenér náboru Josef Hasil.

A jak taková akce probíhá? Nejprve je registrace, kde děti přivítají usměvavé vedoucí nejnižších ročníků, které je zároveň i obdarují. Letos noví zájemci o lední hokej dostali například klíčenku, hokejový náramek nebo hokejovou lahev. Pak se koná prezentace, kde jsou dětem, ale především jejich rodičům, představeny základní informace o akci Týden hokeje a o kolínském hokejovém klubu. Dozví se, jak funguje nejen klub SC Kolín, ale prakticky celý hokejový život. Letos se prezentace kolínské hokejové ikony Jirky Kadlece konala ve zbrusu nových prostorách VIP salónku. A pak už hurá na led. Tam se o děti stará nejen samotný hlavní trenér náboru Pepa Hasil, ale celá řada jeho kolegů.

A když se děti na závěr společně vyfotí, nezbývá než se těšit na další hodinu bruslení. Nábory v Kolíně probíhají pravidelně v úterý 16:30 - 17:30, ve čtvrtek 17:00 - 17:45 a v neděli 8:45 - 9:45. Pro více informací kontaktujte trenéra Josefa Hasila: 606 213 404, josef.hasil@sckolin.cz.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kolíně najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“