Týden hokeje ve Vrchlabí

Týden hokeje ve Vrchlabí

V sobotu 27. 1. 2018 se na vrchlabském stadionu opět odehrála akce s názvem Týden hokeje. Tuto akci zaštiťuje Český svaz ledního hokeje a již po několikáté probíhá po celé České republice v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Banner

Děti mají díky těmto akcím možnost okusit, jaké je to být hokejistou a rodiče naopak získat informace o tom, co vše tento sport obnáší. Dosud se uskutečnily tři takovéto týdny, kterých se po celé republice zúčastnilo kolem 11 000 dětí.

Ve Vrchlabí se sobotního dopoledne zúčastnilo celkem 30 dětí ve věku 4 až 8 let. Čtyři z těchto dětí jsou již nyní rozhodnuté, že se přidají na příští trénink přípravky.

Začátek akce byl v 9.00. Děti se zaregistrovaly, obdržely dresy, speciálně připravené na tento den, a poté se již věnovaly programu, který simuloval klasický hokejový trénink. Začaly s tzv. suchou přípravou, poté se odebraly do šaten, aby se připravily na trénink na ledě. Děti obdržely buď kompletní hokejovou výstroj, nebo alespoň brusle s hokejkami.

Pobyt na ledě? Hlavně spousta her!

Program na ledě zahrnoval čtyři stanoviště, kde se dětem věnovali trenéři všech kategorií. Děti si vyzkoušely disciplíny jako sbírání míčků, hra na babu a na mrazíka, slalom a střelbu na brankáře nebo střelbu na cíl. Po celou dobu byli na ledě také mladí hokejisté, kteří již aktivně trénují.

Pro rodiče byla, během rozcvičky dětí, připravena přednáška Mgr. Tomáše Jirků o projektu Pojď hrát hokej. Rodiče také měli možnost zeptat se na jakékoli dotazy ohledně hokeje.

Hokejové dopoledne považuje klub za úspěšné, děti, rodiče i trenéři si ho velice užili a děti by rády dál pokračovaly v trénincích s přípravkou nebo alespoň ve školičce bruslení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vrchlabí najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“