Týden hokeje v Mladé Boleslavi

Týden hokeje v Mladé Boleslavi

Sice v menším počtu, ale zato spoustu legrace a zážitků si odneslo 19 dětí, potenciálních malých Bruslařů, a jejich rodiče ve středu 20. září, kdy se od 16:30 ve ŠKOENERGO Aréně konala jedna z mnoha částí jinak celorepublikové akce Týden hokeje.

Banner

Děti si i s rodiči nejprve užili prohlídku zimního stadionu, kterou s návštěvníky absolvoval také Brandon Maxwell. „Pro začátek vás hokej naučí žít zdravě a dodržovat životosprávu. Budete v kondici a budete se cítit fajn,“ řekl brankář A-týmu mimo jiné v rámci krátké prezentace klubu, která tentokrát proběhla ve VIP prostorách stadionu.

Následoval přesun na led, kde s dětmi kromě trenérů mládeže pracovala také pětice hráčů A-týmu, tentokrát obránci Ronald Knot, David Němeček a František Hrdinka a útočníci Martin Procházka, Pavel Kousal a Ondřej Najman. S dětmi se prohnali také dva hráči, kteří sice svou aktivní hokejovou kariéru už ukončili, v Mladé Boleslavi je ale nepochybně všichni dobře znají – David Vrbata a Václav Pletka.

Všichni s dětmi absolvovali několik stanovišť, někde se střílelo, jinde zkoušeli jezdit nájezdy, bruslil se slalom nebo se chvílemi prostě jen tak diskutovalo o hokeji.

Nechyběly ani dva krátké modelové „zápasy“. Jeden sehráli boleslavští mládežníci, jeden pak samotní hráči A-týmu.

„Akci považujeme za úspěšnou. Dokonce se nás po jejím skončení hned několik rodičů ptalo na další tréninky a co je potřeba udělat pro to, aby jejich děti s námi mohly chodit na led,“ pochvaloval si sportovní manažer mládeže Vejvoda.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Mladé Boleslavi najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“