Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

V úterý 23. 1. 2018 od 15:00 se na zimním stadionu v České Třebové konal již třetí den hokeje v rámci celorepublikové akce Týden hokeje. Akci pořádal mládežnický hokejový oddíl TJ Lokomotiva ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje. Ze strany oddílu se akce zúčastnilo 9 trenérů, 4 registrační pracovnice a 8 starších a mladších žáků oddílu.

Banner

Akce začala registrací ve vstupní hale zimního stadionu, kde děti, které si přišly vyzkoušet, jaké to je být hokejistou v místním oddíle, obdržely dárky v podobě hokejového dresu, hokejových kartiček speciální edice s hráči národního týmu a další drobnosti. Účastníkům byl představen program akce. Po registraci odešly děti do šatny, kde si zanechali vlastí přinesenou výstroj a poté se i s rodiči přesunuly do oddílové klubovny, kde měly možnost vyzkoušet si brankařskou i hráčskou výstroj.

Následně byl rodičům v klubovně představen oddíl a předány informace o velice jednoduchém způsobu, jak začít hrát hokej v TJ Lokomotiva Česká Třebová. Děti, které tyto informace nezajímaly, se přesunuly s trenéry na lehkou, ale zábavnou rozcvičku, kde panovala veselá nálada.

Po 25minutovém rozcvičení si děti přišly vyzvednout do klubovny své rodiče a s nimi se přesunuly do šatny. Účastníkům, kteří neměli své vybavení, bylo vše potřebné zapůjčeno oddílem a pak už všichni spěchali na ledovou plochu.

Na té bylo pro děti připraveno sedm stanovišť, na kterých si vyzkoušely minihokej, střelbu na brankáře, vedení kotouče a dovednosti, které se učí ve školičce bruslení. Po hodinovém bruslení se všech 28 dětí s trenéry a mládežníky vyfotily a s hlasitým pokřikem ukončily třetí pokračování této akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“