Týden hokeje ve Zlíně

Týden hokeje ve Zlíně

Již počtvrté proběhla ve Zlíně na ledové ploše PSG arény celorepubliková akce s názvem Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej, kterou pořádal ve spolupráci s Českým hokejem klub PSG Berani Zlín. Chlapci a děvčata ve věku čtyř až osmi let bez rozdílu dovednosti bruslení měli jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. O trénink pro nejmenší byl opět zájem, přesný počet se zastavil na čísle 56. Kromě zážitku v podobě prvních krůčků na ledě si každé dítě odneslo s sebou domů zajímavý hokejový dárek.

Banner

Pro děti byl připraven zábavný program, rodiče získali podrobné informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Smyslem celorepublikové akce je ukázat dětem, že lední hokej je krásný a zábavný sport, při kterém získají hodně kamarádů. Cílem projektu je přitáhnout k lednímu hokeji nové naděje a zajistit nejpopulárnějšímu zimnímu sportu ještě lepší budoucnost. Snahou je, aby zapojení dětí do hokeje bylo pro rodiče co nejmenší finanční zátěží. Každé dítě, které se na akci přihlásilo do projektu Pojď hrát hokej a klub ho následně zaregistruje do Českého svazu ledního hokeje z. s. (Český hokej), získá poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM.

Necelá stovka dětí společně s rodiči prošla nejdříve registračním systémem, kde všichni vyplnili nezbytné základní údaje na příslušných formulářích. Mladí hokejisté a hokejistky dostávali od hostesek při registraci dárky v podobě národních hokejových dresů, nálepek, odznaků a dalších suvenýrů.

Program dále pokračoval prezentací ledního hokeje a klubu PSG Berani Zlín v prostorách šatny v podání trenéra zlínských žáků Radka Pšurného. Rodiče se detailně seznámili s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a rovněž například jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. „Děti nejvíce bavilo vstupní video, hodně je zajímaly i vystavené dresy nebo figurína oblečeného gólmana. Lední hokej je ve Zlíně stále sportem číslo jedna, děti o něj mají značný zájem i zásluhou extraligy. Říkáme, že prvně dovede rodič kluka k nám a poté děti vodí rodiče na stadion. Dětem nastavujeme první krůčky a kroky zábavnou formou ve škole bruslení, přípravce nebo v žákovských kategoriích,“ pověděl trenér Radek Pšurný.

Děti se poté vydaly na ledovou plochu, kde na ně formou zábavy a her čekala řada stanovišť. Na ledě byli s dětmi zlínští trenéři žákovských celků, během dopoledne se přidali i hráči extraligového týmu Zlína Tomáš Žižka, Jakub Ferenc, Tomáš Fořt, Jakub Šlahař, Pavel Sedláček a Nicolas Werbik. „O akci jsme se dozvěděli z facebooku. Přivedli jsme na stadion dvě děti Davida a Anetu. Nejsou na ledě poprvé, začali jsme na veřejném bruslení a minulý týden jsme se zajímali o školu bruslení. Děti jsou všestranně nadané, neboť chodí na plavání a tenis. Zkrátka je sport hodně baví,“ řekl Roman Ambrož ze Sazovic.

Na závěr vydařeného sobotního dopoledne proběhla společná týmová fotografie všech dětí, trenérů a extraligových hokejistů. Týden hokeje ve Zlíně se vydařil i při čtvrtém pokračování skvěle!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Zlíně najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“