Týden hokeje v Lounech

Týden hokeje v Lounech

V sobotu 26. listopadu ožil zimní stadion HC Slovan Louny tradičním Týdnem hokeje. Své první hokejové krůčky tu v dresech českého národního týmu udělalo tentokrát 35 dětí. Pod dohledem trenérů se seznámily s prvními krůčky na bruslích a zahrály si spoustu her pro začátečníky. Hned na začátku akce mohly vidět ukázku hokeje od hráčů 3. třídy.

Banner

„Stejně jako na začátku roku při lednové akci Týden hokeje dorazilo hodně dětí. Jsem rád za každé dítě, které nesedí doma a přijde sportovat. Teď už v nich jen probudit zapálení pro hokej,“ řekl Ing. Jan Trefný, šéftrenér HC Slovan Louny.

Zájemci o Týden hokeje se nejprve u vstupu zaregistrovali a získali plakát národního týmu s hokejovou lahví CCM. Následně zamířili do šatny, kde se za pomoci rodičů a trenérů převlékli, nasadili si brusle, rukavice a helmu se jmenovkou. Nakonec přes hlavu přetáhli červenou či bílou repliku reprezentačního dresu.

Na ledové ploše si děti vyzkoušely formou stanovišť např. dovednostní bruslení, zahrály si na honěnou, střílely na brankáře či sestřelovaly pukem kuželky. Hokejovým nováčkům pomáhali i starší žáci 7. hokejové třídy, kteří byli zapojeni do programu Týdne hokeje.

Kdo by se k nám chtěl přidat, může přijít na některý z tréninků přípravky, a to každé úterý a čtvrtek od 16:00 hodin. Pojďte do toho! Zkušený trenérský kolektiv v čele s Janem Trefným se o vás postará.

Těšíme se na Vás!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lounech najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“