Týden hokeje v Kuřimi

Týden hokeje v Kuřimi

HC Mystery Kuřim pořádal v úterý 25. 1. 2022 ve spolupráci s Českým hokejem náborovou akci Pojď hrát hokej.

Banner

V úterý 25. 1. 2022 se krátce po 16. hodině otevřely dveře zimního stadionu v Kuřimi, kde hraje HC Mystery Kuřim. Děti si pod záštitou Českého hokeje a jeho projektu Pojď hrát hokej mohly vyzkoušet, jaké to je být malým hokejistou nebo hokejistkou. Hned od začátku se u nás dveře netrhly. Nakonec si k nám našlo cestu 32 dětí. Na zápis přišly děti ročníků 2013 až po ročník 2018.

Po zápisu, který rodiče vyplnili, dostaly děti flašku CCM a klíčenku. Pro děti byla připravená dětská olympiáda, která se uskutečnila před tím, než šly děti na led. Pro děti byla nachystaná také střelnice, kde si mohly vyzkoušet vystřelit, slalom, kde se snažily přenést na lžičce pingpongový míček, a brankářská výstroj, aby si děti mohly vyzkoušet i to, jaké to je být gólmanem.

Po olympiádě děti dostaly odměnu a šly se převléct. Na ledě pro ně bylo připravené překvapení. Hokejisté HC Mystery Kuřim ročníků 2014/2015 společně s trenéry a trenérkami vytvořili špalír, kterým všechny nové děti přivítali. Ledová plocha byla rozdělena na tři třetiny. Na jedné třetině mohli rodiče v rámci náboru Pojď hrát hokej vidět modelový trénink dětí 2. tříd. Na další třetině byl prostor pro děti, které stály na ledě úplně poprvé. Dětí se ujaly trenérky, které jim pomohly vysvětlit základní věci, jako je vstát z ledu, jak se rozjet nebo jak udělat citrónky. Vše bylo samozřejmě zakomponováno do her tak, aby to děti bavilo. Na poslední třetině bylo bruslení pro děti, které už bruslit uměly. Trenéři pro ně připravili spoustu her. Na konci tréninku jsme se všichni společně vyfotili.

Po tréninku, který trval hodinu, byla pro rodiče připravená prezentace, která jim přiblížila více o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu nebo hokejistku. V rámci prezentace bylo rodičům představeno, jak funguje Český hokej, jak to vypadá a funguje v mládežnickým hokeji a v neposlední řadě jsme rodičům představili představy klubu HC Mystery Kuřim.

My jsme si nábor velice užili a už teď se těšíme na další akce Pojď hrát hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kuřimi naleznete zde.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“