Týden hokeje v Mariánských Lázních

Týden hokeje v Mariánských Lázních

Historicky čtvrtý Týden hokeje pokračoval ve středu na zimním stadionu v Mariánských Lázních. Svoji první hokejovou zkušenost nabylo 27 nových dětí, které se na ledě bavily znamenitě a rozdávaly úsměvy na všechny strany. Každý obdržel hodnotný dárkový balíček, jehož součásti byl mimo jiné i reprezentační dres a unikátní set hokejových kartiček.

Banner

Všichni se na úvod akce setkali v klubovně HC Mariánské Lázně. Zájemci o tento národní sport si v úvodu vyslechli hymnu mladých hokejistů „Pojď hrát hokej“ a podívali se na videoklip.

Během krátké prezentace všechny přivítal předseda klubu HC Mariánské Lázně Karol Greizinger. Rodiče a jejich ratolesti byli seznámeni s výhodami, které přináší hraní ledního hokeje.

Díky podpoře ČSLH, města Mariánské Lázně a klubu HC Mariánské Lázně děti získají do začátku v případě zájmu na celý rok zapůjčenou výstroj zdarma. Velice tuto akci podporuje komise sportu a její předseda p. Budka. Všichni si tak mohou v klidu bez vysokých vstupních nákladů vyzkoušet hrát hokej. Děti a rodiče také velice zaujalo vstupní video z turnajů dětí v Mariánských Lázních hraného o Vánocích.

Dva odchovanci na OH

V průběhu prezentace také předseda klubu přítomné informoval, že výsledkem dlouhodobé práce a činnosti malého klubu je to, že letos na olympiádě v Koreji budou město a Česko reprezentovat dva odchovanci klubu. V dresu České reprezentace nastoupí Jiří Sekáč a v dresu Německa Dominik Kahun. Oba odchovance trénoval současný trenér dětí Petr Neč. Všichni se také mohou v létě těšit na setkání s oběma hráči.

Během akce si pak děti vyzkoušely první hokejové krůčky na ledě. Dětem se věnovalo pět kvalifikovaných trenérů a hokejistů z ostatních kategorii. Formou hry to evidentně mělo úspěch. Akce skončila příslibem rodičů, že se určitě na první trénink dostaví. V Mariánských Lázních probíhá nábor prakticky celoročně, vždy v pondělí a ve čtvrtek od 16.00 do 17. 00.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Mariánských Lázních najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."