Týden hokeje v Kolíně

Týden hokeje v Kolíně

Již tradiční hokejovou akci pro nejmenší uspořádali ve spolupráci s Českým hokejem kolínští trenéři a funkcionáři. V úterý 22. ledna 2019 se na kolínský zimní stadion přišlo podívat více než 80 malých dětí. Z toho 39 úplně nových hokejistů.

Banner

Ti nejenže se vydováděli na ledě pod dohledem 13 zkušených trenérů a pomocníků z dorostu, ale také si odnesli něco na památku. Každý dostal dres národního týmu s novým logem. Na výběr byl červený a bílý. Mimo to si dětičky odnesly také samolepky, placky s logem Český hokej a krekry od sponzora.

Na ledě pak pro ně byly připraveny pestré aktivity. Jednak proběhla ukázka minihokeje, ale především pro děti byla připravena různá stanoviště. „Děti si vyzkoušely základy bruslení, střelbu na branku a různé hry. Bruslily s hrazdičkami, užily si i fotbalové stanoviště a připravili jsme pro ně i aktivity s pomůckami, které jsme pořídili z grantu TPCA. Byly to tunely a la opičí dráha. Děti je projížděly a podjížděly. Bylo vidět, že je to hodně baví,“ řekl hlavní trenér náboru Kolína Josef Hasil.

Všechny děti si trénink užily a už se těší na další shledání nejmenších kolínských hokejistů na školičkách bruslení, které na kolínském zimním stadionu probíhají pravidelně vždy v úterý, ve čtvrtek a v neděli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kolíně a najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“