Týden hokeje v Bohumíně

Týden hokeje v Bohumíně

V úterý 21. září 2021 proběhla na bohumínském zimním stadionu akce Týden hokeje pořádaná ve spolupráci s Českým hokejem. Pořadatelem byl místní hokejový klub HC BOSPOR Bohumín, který nabídl malým zájemcům o účast na akci s podtitulem Pojď hrát hokej i jejich rodičům nejen instruktážní video a možnost vyzkoušet si své bruslařské dovednosti přímo s hokejovými trenéry a kamarády na ledě, ale také možnost seznámit se s hokejovou výzbrojí a výstrojí a poskytl jim další informace o možnostech a podmínkách sportování v klubu.

Banner

HC BOSPOR Bohumín pracuje s dětmi ve věkových kategoriích od 4 do 14 let a stále rozšiřuje svou činnost. Začátečníci mají možnost půjčení hokejové výstroje zdarma a mohou se účastnit tréninků jednotlivých mládežnických kategorií dle výběru a schopností. První půlrok nejmladší děti neplatí žádné příspěvky a dále jsou tyto příspěvky odstupňovány dle věku a schopností dítěte. Pro děti je připraveno sportování pod dozorem vyškolených trenérů i mimo hokejovou sezónu, a to v prostorách přilehlých sportovišť a bazénu areálu BOSPOR tak, aby získaly obratnost a dovednosti také v jiných sportech a pohybových aktivitách. Tyto doplňkové aktivity jsou pro děti zajištěny i v průběhu hlavní hokejové sezóny.

Akce se zúčastnilo 14 dětí, které si vyzkoušely hokejový trénink a hry přímo na ledě pod dohledem zkušených trenérů a viděly trénink starších dětí. Budeme rádi, pokud část z nich bude mít zájem vyzkoušet si své dovednosti a dále je zdokonalovat v rámci naší hokejové přípravky, která trénuje pravidelně v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek odpoledne od 15:45 do 16:45. Těšíme se na vás opět na ledě.

Pokud jste se akce nezúčastnili a máte zájem, aby se vaše děti naučily bruslit a hrát hokej, neváhejte a přijďte mezi nás na trénink přípravky, kde vám trenéři sdělí všechny informace.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Bohumíně najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“