Týden hokeje v Blansku

Týden hokeje v Blansku

Blanenský zimní stadion v pondělí navštívila celorepubliková akce Týden hokeje, která má za cíl přilákat k nejpopulárnějšímu zimnímu sportu na planetě nové adepty a přiblížit jejich rodičům, co obnáší mít doma hokejistu. A také tentokrát u toho bylo na blanenském ledě hodně zábavy!

Banner

Děti, kterých se dostavilo 12, po zápisu převzaly hokejové dresy a propagační materiály. V předsálí zimního stadionu si děti na jednotlivých stanovištích vyzkoušely dovednostní herní cvičení zaměřená na koordinaci pohybu. Byla nádhera je pozorovat, jak se snaží a hlavně, jak je to baví.

Mezitím jsme rodičům prezentovali akci Pojď hrát hokej, seznámili je s činností klubu, s příspěvky a s filozofií klubu.

Děti se poté převlékly do hokejové výstroje a přesunuly na připravenou ledovou plochu. K našemu překvapení většina dětí už zvládala první bruslařské krůčky, což bylo udivující i pro naše trenéry. Práce s dětmi na jednotlivých stanovištích byla o to jednodušší a kreativnější. Malí adepti hokeje byli s programem na ledě na výsost spokojeni. Závěrečná společná fotografie je toho důkazem.

Všechny děti přislíbily, že budou chtít dál trénovat, a že je první hokejové krůčky bavily. To je pro náš hokej dobrá zpráva.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Blansku najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“