Týden hokeje v Chomutově

Týden hokeje v Chomutově

Stalo se tradicí, že se v každé sezóně hned dvakrát koná akce s názvem Pojď hrát hokej, která v rámci Týdne hokeje pomáhá dětem seznámit se s nejrychlejší kolektivní hrou světa. I díky podpoře Českého hokeje si malí zájemci pokaždé odnesou nějaký dárek. Nejinak tomu bylo také v pondělí 23. září v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ.

Banner

Celou akci pečlivě připravil náborový specialista Pirátů Jan Minčák, u něhož se každý zájemce o hokej může hlásit kdykoliv během sezóny na telefonním čísle 777 272 914. Zkušený trenér hokejového potěru měl k ruce řadu pomocníků, mezi nimiž nechyběli hráči A-týmu či klubový maskot.

Od 16 hodin probíhala v presscentru ROCKNET ARÉNY registrace, s níž pomáhali také brankář Richard Běhula a obránci Jakub Štochl s Denisem Zemanem, kteří všichni patří do širšího kádru seniorského týmu. Po prezentaci, jež seznámila zájemce o vstup do pirátské rodiny s hokejem jako takovým, vydávali Stanislav Mikšovic starší a Petr Kalužný malým capartům výstroj, aby se všichni mohli vydat na led.

Ještě předtím ale proběhlo v šatně oblékání, u něhož každému asistovali další mládežničtí trenéři Milan Babka a Petr Freiberg. Pak už 22 nových dětí vyrazilo na led, kde udělaly první krůčky s bruslemi na nohou. Kromě osmi trenérů, kteří se jim pečlivě věnovali, na ně čekalo překvapení v podobě klubového maskota Picaroona, jenž jim úvodní seznámení s hokejem ještě víc zpříjemnil.

Díky podpoře Českého hokeje, který dodává zdarma výstroje pro nejmenší a hodně investuje také do reklamy náborové akce Pojď hrát hokeje, získali Piráti spoustu nových zájemců o hokej, z nichž třeba jednou vyrostou i hráči pro NHL, jichž se v posledních letech vychovalo v Chomutově hned několik.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chomutově najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."