Týden hokeje v Bohumíně

Týden hokeje v Bohumíně

Ve čtvrtek 25. ledna 2018 proběhla na bohumínském zimním stadionu akce pořádaná ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje pod názvem Týden hokeje.

Banner

Pořadatelem byl místní hokejový klub HC BOSPOR Bohumín, který nabídl malým zájemcům o účast na akci i jejich rodičům nejen instruktážní video a možnost vyzkoušet si své bruslařské dovednosti přímo s hokejovými trenéry a kamarády na ledě, ale nabídl jim také možnost seznámit se z hokejovou výzbrojí a poskytl jim další informace o možnostech a podmínkách sportování v klubu.

HC BOSPOR pracuje s dětmi ve věkových kategoriích do 12 let a stále rozšiřuje svou činnost. Začátečníci dostanou výzbroj zdarma a mohou se účastnit tréninků jednotlivých mládežnických kategorií dle výběru a schopností, první půlrok děti neplatí žádné příspěvky a dále jsou tyto odstupňovány dle věku a schopností dítěte. V kategorii hokejové přípravky, kdy se děti učí bruslit a hrají si v týmu, jsou příspěvky ve výši 150,- Kč za měsíc.

Pro děti je připraveno sportování pod dozorem vyškolených trenérů i mimo hokejovou sezonu, a to v prostorách přilehlých sportovišť a bazénu tak, aby získaly obratnost a dovednosti také v jiných sportech a pohybových aktivitách. Tyto doplňkové aktivity jsou pro děti zajištěny i v průběhu hlavní hokejové sezóny.

Akce se zúčastnilo 14 dětí a v klubu budou rádi, pokud alespoň část z nich bude mít zájem vyzkoušet si své dovednosti a dále je zdokonalovat v rámci přípravky, která trénuje pravidelně v úterý a čtvrtek odpoledne.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Bohumíně najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."