Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

SK Divočáci Žamberk ve spolupráci s Českým hokejem uspořádali v sobotu 29. 1. 2022 již podeváté tradiční náborovou akci malých hokejistů v rámci Týdne hokeje. Děti, kromě realizačního týmu z SK Žamberk, z. s., přivítali nejen přímo zástupci Českého hokeje, ale i hokejová legenda a bývalý hokejový útočník pan Libor Pivko. Náboru se zúčastnilo 18 dětí.

Banner

Celá akce byla zahájena v 10:00 hodin, a to jako obvykle registrací, při které byli zúčastnění seznámeni s programem a děti obdržely drobné dárky, včetně hokejové lahve se symbolikou projektu. Za zmínku určitě také stojí i další originální dárek v podobě nálepkové knihy Legendy se nerodí přes noc, která udělala dětem také velkou radost.

Z důvodu protiepidemiologických opatření tentokrát neproběhla tradiční prezentace hokejového oddílu SK Žamberk, veškeré informace byly rodičům poskytnuty v tištěné formě.

Pro malé účastníky byl připraven program plný her. Děti si vyzkoušely „suchou přípravu“ mimo ledovou plochu, kde pro ně byl připraven slalom s míčkem a střelba na branku. Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním nutné výzbroje, aby mohly vyrazit na ledovou plochu a vyzkoušet si bruslení a lední hokej v praxi.

Na ledové ploše si děti za pomocí trenérů postavily „komín“ z kostek, zahrály si obr pexeso, střílely na branku a plnily za asistence trenérů další drobné úkoly. Nepřehlédnutelnou součástí celé akce byla i účast oficiálního maskota Českého hokeje lva Puka.

Samozřejmě nechyběla ani ukázka tréninku a modelového utkání v minihokeji, kterou účastníkům zprostředkovala kategorie přípravky. Kromě malé přípravky se na ledě uplatnili i starší žáci, kteří se chopili vyhrnovadel, neboť celá akce byla doprovázena sněhovými vločkami. Led byl plný sněhu a děti zažily nefalšovaný „winter classic“. Sobotní dopoledne bylo ukončeno jako obvykle společnou fotografií všech zúčastněných „malých hokejistů“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“