Týden hokeje v Chebu

Týden hokeje v Chebu

Tuto neděli se na zimním stadionu v Chebu konala s podporou Českého hokeje akce „Týden hokeje“. Tuto náborovou aktivitu v rámci projektu „Pojď hrát hokej“ navštívilo 18 nováčků, kteří si mohli vyzkoušet, jaké to je hrát hokej.

Banner

Pro děti i rodiče byla připravena prezentace s vysvětlením potřebných informací, které potřebují úplní začátečníci. Rodiče se dozvěděli, kdy se přijít podívat na tréninky začínajících hokejistů, kde si půjčit hokejovou výstroj a výzbroj, jakou formou se děti učí bruslit a podobně. Děti si vyzkoušely pod dohledem trenérů a asistentů hokejovou výstroj pro hráče i brankáře a nahlédly do hráčské kabiny.

Po této informační schůzce následovalo asi 50-ti minutové dovádění dětí na ledové ploše. O zábavu se staralo celkem 6 kvalifikovaných trenérů a 6 hráčů dorostenecké kategorie. První krůčky zvládaly děti s pomocí hrazdičky, hrály společné hry na honěnou, některé si v závěru mohly zahrát minihokej a poměřit síly s hokejisty, kteří se již účastní soutěží.

Závěrečná fotografie všech zúčastněných prozradila spokojenost všech dětí a rodiče si mohli zvěčnit první krůčky svých ratolestí na ledě.

Po ukázce minihokeje byla akce oficiálně ukončena. Celá akce trvala přibližně dvě hodiny. Šestnáct organizačních pracovníků dohlíželo na její hladký průběh, z toho 6 trenérů ukázalo trénink na ledě.

Po celou dobu konání akce si mohli účastníci půjčit brusle a helmy. Všechny zúčastněné rádi přivítáme na zimním stadionu každé pondělí, středu a pátek vždy od 16 hodin na trénincích přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chebu najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“