Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

25. 1. 2019 proběhla na zimním stadionu TJ Spartak Nové Město nad Metují již pátá akce Českého hokeje nazvaná „Pojď hrát hokej“ v rámci projektu Týden hokeje.

Banner

Tato akce probíhá na většině zimních stadionů v ČR a cílem tohoto projektu je přilákat na ledovou plochu co nejvíce dětí, které mají zájem dozvědět se více informací jak, kdy a kde začít hrát hokej a zkusit si první krůčky s hokejkou pod vedením zkušených trenérů.

Na náš zimní stadion přišlo v tento den 15 nově registrovaných dětí v doprovodu svých rodičů. Po řádné registraci a obdržení hodnotných dárků včetně reprezentačního dresu, byli rodiče s dětmi postupně odvádění do vyhřáté kabiny, která sloužila jako šatna a zároveň jako prezentační místnost. Po krátkém představení klubu a akce „Pojď hrát hokej“ bylo jasné, že děti zajímají především hráčské a brankařské výstroje připravené na ukázku a nejraději by si je oblékly a vyrazily na led. Proto jsme je nezdržovali a v doprovodu pořadatelů byly postupně odváděny na ledovou plochu, kde si je již přebírali trenéři.

Pod jejich vedením se děti seznamovaly se základními prvky bruslení doplněné o dovedností soutěže. Postupem času přibyly k bruslení základní prvky práce s hokejkou a pukem. Vše bylo důmyslně prokládáno hrami, aby si děti trénink náležitě užily. Vrcholem všeho pak byla střelba na opravdového brankáře.

Mezi tím byli rodiče přítomni na prezentaci, kde se dozvěděli vše podstatné o začátcích malého hokejisty, především byl zdůrazněn fakt, že se na samém začátku v žádném případě nejedná o nákladný sport, neboť materiální podporu poskytuje ČSLH a klub, ve kterém nastoupí. 

Jedním z dalších pozitivních faktorů, proč hrát hokej, je zdokonalení pohybových aktivit a mentální růst dětí, především vypracovaný smysl pro fair play a poznání nového kolektivu kamarádů. Využili jsme přítomnosti trenéra mužů, pana Aleše Hrubého, který připomněl úspěchy klubu a vzpomněl na známé hráče, které klub vychoval a především zdůraznil, že právě ve výchově mládeže tkví úspěch klubu, proto se na tuto činnost u nás klade velký důraz.

Na základě přítomného počtu dětí a spousty dotazů ze strany rodičů hodnotíme tuto akci jako velice vydařenou a těšíme se na nové spoluhráče, kteří jistě již brzy přijdou mezi nás.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Městě nad Metují najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“