Tradiční seminář Pojď hrát hokej se uskutečnil i letos. Opět formou online webináře

Tradiční seminář Pojď hrát hokej se uskutečnil i letos. Opět formou online webináře

Během loňského jara se poprvé v historii uskutečnil vinou nastalé epidemiologické situace seminář Pojď hrát hokej online formou. A ke stejnému kroku se zástupci Českého hokeje rozhodli i letos. Webinář, který byl na programu ve středu 26. května, byl určen především sekretářům klubů, náborovým pracovníkům či trenérům mládežnických kategorií odpovědných v klubech za nábor dětí.

Banner

Část témat byla obdobná jako v uplynulých ročnících. Účastníci si tak vyslechli, jaké posuny se uskutečnily v elektronizaci Českého hokeje, další téma se pro změnu věnovalo dotacím pro hokejové kluby a možnostem čerpání z programu Anti-Covid.

Co za témata seminář nabídl:
  • Vize Český hokej 2025
  • Fungování klubu v době pandemie Covid-19
  • Aktuální situace v ledním hokeji a výhled do příští sezony
  • Elektronizace Českého hokeje a rozvoj IT kompetence klubů
  • Dotace pro hokejové kluby
  • Projekt PHH a akce Týden hokeje v sezoně 2021/22

Dalším obvyklým bodem programu byl projekt Pojď hrát hokej a náborová akce Týden hokeje. Právě Týden hokeje se vinou koronavirové epidemie neuskutečnil tradičním formou, ale alternativně online na webu a sociálních sítích projektu Pojď hrát hokej. Zástupci Českého hokeje i jednotlivých klubů pevně věří, že letos již jeho pořádání přímo na zimních stadionech po celém Česku nic neohrozí.

Webinář se zabýval problematikou fungování klubů v době koronavirové pandemie, a to z pohledu regionálního trenéra i zástupců vybraných klubů. Jako host k tomto tématu pohovořil i manažer rozvoje Českého hokeje Slavomír Lener.

Kromě uplynulé sezony a zkušeností, které nám přinesla, se ale webinář pochopitelně zaměřil i na blízkou budoucnost v podobě nadcházejícího ročníku 2021/2022 a na opatření, která jsou plánována. Krátce byla diskutována i Vize Český hokej 2025, zejména témata jako filozofie hry a typologie hráčů, které by chtěl Český hokej vychovávat.. Představeny byly i plánované změny ve výchově hráčů a v organizaci soutěží, které se plánují v nejbližším období.

Záznam webináře, kterým provázel moderátor Zdeněk Novotný, obdrží všechny kluby zapojené do projektu Pojď hrát hokej společně s prezentacemi k jednotlivým tématům.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "