Týden hokeje v Nejdku

Týden hokeje v Nejdku

Dne 25. 1. 2022 proběhla ve spolupráci s Českým hokejem na zimním stadionu v Nejdku náborová akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej.

Banner

V rámci přípravy na tuto událost provádí hokejový klub Rebel Nejdek dopolední zábavné cvičení s dětmi z MŠ a ZŠ na ledě. Při této příležitosti byla propagována akce Pojď hrát hokej a dětem zde spolu se sladkou odměnou byly předány pozvánky na zimní stadion. Děti ze základních škol v rozmezí 1. až 3. třídy byly osloveny v rámci hodin tělesné výchovy. Trenér s každou třídou provedl hodinu tělocviku plnou her a různých dovedností a následně seznámil všechny s pořádanou akcí a předal pozvánky. Všechny školy a školky jsme ozdobili plakáty a v rámci třídních schůzek byli osloveni také rodiče dětí.

Manuál pro přípravu náboru nám poskytl velmi solidní návod, a tak akce probíhala plynule a bez větších nesnází. Na registraci se nám zapsalo celkem 1 dítě. Toto dítě jsme provedli zimním stadionem a seznámili ho s hokejovou výstrojí a výzbrojí, nakonec se mu ale nechtělo na led a pouze koukalo, jak se trénuje. V dalších dnech již přijde do přípravky na led. Vzhledem k tomu, že šlo o nebruslící dítě, náplní této části dne bylo pouze seznámení s ledovou plochou. Po celou dobu náboru probíhaly současně na vyhrazených částech ledové plochy tréninky mužstev HC Rebel. Tréninky byly modelovány tak, aby obsahovaly ukázky nácviku dovedností, zábavné hry na ledě a předvedení minihokeje.

Akce Pojď hrát hokej nám pomohla posunout naše možnosti náborovat další děti a jistě se jí budeme chtít účastnit i v dalších termínech. Jediný problém a nízký počet náborových dětí přikládáme pandemické situaci. V Nejdku máme 4 mateřské školy, z toho dvě jsou v karanténě a dvě v omezeném počtu. Dále zde máme dvě základní školy. To znamená celkem šest tříd (1. - 3. třída). Zde jsou 3 třídy v karanténě a zbytek funguje v omezeném počtu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Nejdku najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“