Týden hokeje v Benešově

Týden hokeje v Benešově

Klub HC Lev Benešov znovu uspořádal ve spolupráci s Českým hokejem náborovou akci nazvanou „Pojď hrát hokej“. Po skromnější zářijové účasti klub tentokrát potěšil slibný počet zájemců o lední hokej. V mrazivém lednovém dni dorazilo na zimní stadion v Benešově celkem 25 dětí. Vyplnilo se tak přání klubu, aby účastníků bylo více než v září.

Banner

Náborový den jako vždy začal připravenou přednáškou o historii i současném fungování hokejového klubu v Benešově. Pro děti byla dostatečně interaktivní, takže se rády zapojily a odpovídaly na otázky ohledně výstroje, svého věku, bruslení atd. Rodiče se zase dozvěděli informace o důrazu kladeném na bezpečí v ledním hokeji, prospěšnosti sportu a samozřejmě i organizačních záležitostech potřebných pro kategorii náborových hráčů a hráček.

Po prezentaci se všichni odebrali do připravených šaten, kde rodiče dětem pomohli se přichystat na první hokejový „trénink“. Na ledě trenéři děti rozdělili do skupin podle úrovně a odeslali je do připravených sektorů. V jedné třetině zároveň probíhal ukázkový trénink dětí, které se do náboru přihlásily již dříve. Trenérům opět pomáhali hráči z kategorie starších žáků.

Když si děti vystřídaly všechny sektory, sjely se do středu kluziště, aby zapózovaly pro společné foto. I během času na ledě se rodiče mohli ptát na cokoliv, co souvisí s hokejem a chodem klubu. Na všechny se nyní těšíme, až je budeme na zimním stadionu v Benešově potkávat pravidelně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Benešově a najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“