Týden hokeje v Moravské Třebové

Týden hokeje v Moravské Třebové

Dne 21. 1. 2020 proběhla pošesté v REHAU ARÉNĚ v Moravské Třebové celorepubliková akce "Týden hokeje" organizovaná Českým hokejem. Součástí projektu je akce "Pojď hrát hokej". Tato akce zahrnuje účast dětí od 4 do 8 let a jejich seznámení s hokejovým prostředím.

Banner

Bruslení a hokejové dovednosti si na zimní stadion přišlo vyzkoušet 13 dětí. Nově příchozí se nejdříve u vedoucích mužstev starších kategorií zaregistrovali. Po vyplnění přihlášky do projektu Pojď hrát hokej obdrželi účastníci reprezentační dres, na který si mohli hned napsat svoje jméno. Dále dostali drobné dárky v podobě náramku a samolepek.

Po registraci následovala prohlídka prostor stadionu, konkrétně šaten a zázemí kategorií, které už hokej hrají. Potom se děti shromáždily v šatně, kde se za pomoci trenérů a rodičů připravily na tréninkovou jednotku. Následovalo tedy oblečení do hokejové výstroje a obutí do bruslí.

Poté se šlo na led. Nejdříve si všichni udělali společnou fotku, pak už začal trénink. Během tréninkové jednotky si děti vyzkoušely honičky, sbírání míčků a puků, vybíjenou a hokej s pukem, míčem či kroužkem. Současně probíhal na druhé půlce ledové plochy trénink dětí z loňského náboru. Rodiče se tak mohli podívat, jaký skok v bruslení a ostatních dovednostech hráči udělali za jednu tréninkovou sezónu.

Zaregistrovalo se celkem 13 dětí, které budou pokračovat ve výuce hokejových dovedností v podobě tréninků a od příští sezóny i zápasů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Moravské Třebové najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“