Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Dne 20. 9. 2018 v 17 hodin se uskutečnila na zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou podzimní akce "Týden hokeje". Celé akce se zúčastnilo 24 dětí se svými rodiči.

Banner

Vše začalo registrací, kde děti dostaly upomínkové předměty s hokejovou tématikou. Největší radost měly z reprezentačního dresu s vlastním jménem.

V 17:20 byli rodiče seznámeni prostřednictvím prezentace pod vedením hlavního trenéra mládeže Tomáše Brožka s důležitými informacemi o ledním hokeji, jako je četnost tréninků a správná hokejová výstroj.

Mezitím si děti vyzkoušely v rámci tzv. suché přípravy střelbu na branku s tenisovým míčkem, slalom mezi kužely a hru na "Mrazíka". Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním a všichni se společně přesunuli na ledovou plochu, kde děti uplatnily získané vědomosti v praxi.

Děti byly rozděleny do několika družstev. Na ledové ploše bylo připraveno pět stanovišť, kde si za asistence trenérů vyzkoušely své bruslařské a hokejové dovednosti. Na prvním stanovišti si vyzkoušely minihokej, na druhém prověřovaly brankáře. Na třetím stanovišti stavěly komín, na čtvrtém se koulovaly se staršími hokejisty a závěrečné páté stanoviště sloužilo ke hře na "Mrazíka". Každý účastník si mohl zkusit vše dle svého přání.

Ke konci sledovaly děti ukázku minihokeje starší přípravky. Na závěr se všichni účastníci akce Týden hokeje shromáždili na ledě, kde byla pořízena společná fotografie a tím jsme celou akci zdárně ukončili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rychnově nad Kněžnou najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."