Týden hokeje ve Varnsdorfu

Týden hokeje ve Varnsdorfu

Dne 26. 1. 2022 se ve spolupráci s Českým hokejem konala na zimním stadionu ve Varnsdorfu náborová akce Pojď hrát hokej.

Banner

Od 17:00 probíhala registrace, na které se zapsalo 21 chlapců a 5 dívek. Všichni se oblékli do zapůjčených dresů a odnesli si klíčenku na krk, hokejovou láhev, omalovánky, leták s propagací akce a generálního sponzora a drobnou sladkost, kterou jim zajistily maminky našich hráčů. Po vyplnění formuláře si účastníci nadepsali samolepku na helmu. Kdo potřeboval, mohl si zapůjčit brusle, helmu, rukavice a hokejku. Děti si vše uložily v šatně a šlo se s trenérem na rozcvičku.

Zatímco se děti zahřívaly a připravovaly na led, byla pro rodiče připravena prezentace projektu Pojď hrát hokej a představení klubu. Tohoto úkolu se zhostil sekretář klubu Josef Hambálek.

V 18:00 se děti začaly bavit na ledě. Naše nové naděje se začaly seznamovat s ledem za pomoci 4 trenérů a 5 asistentů. Naučily se samostatně vstát a pak už se rozdělily do čtyř skupin a skupinky pro úplné začátečníky. Všechny děti si hravou formou vyzkoušely pády a zvedání, slalom, hry s hokejkou a s míčky, kdy je sbíraly a snažily se je vhodit do bedny, se kterou ujížděl jeden z trenérů, a hrály také hru Ocásky. Děti se zábavnou formou učily zvedat nejen sebe, ale i předměty a následně se snažily dostat se k cíli. Děti, které stály na bruslích poprvé, se za pomoci trenérů a jejich pomocníků učily stát, chodit, zvedat se a jezdit za pomoci hrazdičky. Vyzkoušely si také hry s kloboučky a míčky.

Po společném focení se všichni rozešli k rodičům. Bohužel byla akce na některé děti moc dlouhá, a proto chybí na společné fotce. Věříme, že se děti bavily a přijdou brzy zase na led. Děkujeme všem rodičům i jejich šikovným dětem za účast. Byli jste báječní!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Varnsdorfu najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.