Týden hokeje v Boskovicích

Týden hokeje v Boskovicích

V sobotu 25. ledna 2020 si mohly děti zábavnou formou vyzkoušet, v rámci projektu Týden hokeje – Pojď hrát hokej, jaké je to být hokejistou nebo hokejistkou. Hokejový klub HC Boskovice pro rodiče a jejich ratolesti připravil na zimním stadionu akci, která má za cíl přivést co největší počet dětí k hokeji. Cílem tohoto projektu je také zvýšení dostupnosti ledního hokeje pro děti a vyvracení některých mýtů. Tím největším mýtem je vysoká finanční nákladnost pro rodiče, nebezpečnost a přílišná fyzická náročnost.

Banner

Ačkoliv byl začátek akce naplánován na 10.45, první natěšený zájemce o hokej, tříletý chlapeček z Kunštátu na Moravě, přišel v doprovodu tatínka už o hodinu dříve a pak se takzvaně dveře už netrhly. Nakonec dorazilo na šest desítek dětí. Padesát šest se jich zaregistrovalo, z čehož máme nesmírnou radost.

Všechny děti přivítal placákem maskot týmu a okamžitě jim tak vyčaroval úsměv na tváři. Rodičů a dětí se hned ujaly sympatické hostesky – maminky hokejistů – které zajišťovaly registraci do hokejového systému Pojď hrát hokej a také rozdávání dárků, dresů, samolepek a jiných drobností. Pro dospělé byla přichystána výborná kávička s domácími tvarohovými koláčky. Pro děti byl přichystán koutek s hokejovými omalovánkami.

Po registraci šly děti oděné do nových dresů na rozcvičku a následně na ledovou plochu, kde jim trenéři Martin Kužílek, David Šebek, trenérka bruslení Terezka a mladí trenéři junioři pomáhali s jejich prvními hokejovými krůčky. Mezitím byli rodiče pozváni do kabiny k mini přednášce o hokeji. Zde jim naše boskovická hokejová legenda pan Petr Šebek povídal o tom, proč je dobré hrát hokej, představil naše zkušené trenéry a celkově seznámil rodiče s filozofií našeho klubu. Současně na ledě probíhala ukázka tréninku 2. tříd.

Všechny přítomné pozdravil i pan místostarosta Radek Mazáč. Popřál dětem hodně štěstí, ať se jim vyplní jejich sny, nejen hokejové, a prozradil, že i on jako malý chtěl být hokejistou a že by si přál, aby se hokeji českému i našemu v Boskovicích nadále dařilo a stále se rozvíjel.

Maminky Kamily Mazánkové jsme se zeptali, jak se jí naše akce líbí. „Jsem tady se třemi dětmi, 7 let a pětiletá dvojčata. Jsme velice spokojeni. Mně se líbí filosofie vašeho týmu, že si zahrají všichni bez rozdílu. Rozhodli jsme se, že to tady zkusíme do jara a pak se děti rozhodnou, jestli budou chtít v hokeji pokračovat,“ odpovídá vesele.

Závěrečná část akce proběhla ve středovém kruhu společným focením a vítězným pokřikem.

Akce se všem líbila. Rodiče získali odborné informace, děti se pobavily a všichni tak okusili krásu unikátního sportu - ledního hokeje.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Boskovicích najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“