Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Další pokračování populární náborové akce v rámci projektu "Týden hokeje" se na ostrožském zimním stadionu ve středu 23. ledna 2019 velice povedlo.

Banner

Během dvouhodinového podvečerního programu si mohly děti ve věku 4 až 8 let vyzkoušet první krůčky a sklouznutí na bruslích, nebo poznat, jaké je to být opravdovým hokejistou, který střílí branky. Přes mrazivé venkovní počasí si do naší hokejové haly našlo cestu 38 nově registrovaných zájemců o lední hokej, které doplnilo 15 dětí, které se již zúčastnily akce dříve.

Po úvodní registraci a předání dárků, jimž vévodil zbrusu nový reprezentační dres, vyrazily děti v doprovodu rodičů na stanovištní trénink na suchu, během kterého si budoucí hokejisté osahali různé dovednosti, jako například základy práce s hokejkou nebo střelbu na branku. Dále se také mohli podívat na trénink přípravek, který právě probíhal na ledové ploše, kde mohli na vlastní oči spatřit, jaké sportovní výkonnosti můžou dosáhnout, když se budou hokeji aktivně věnovat.

Následovala desetiminutová video prezentace, kde se zejména rodiče dozvěděli informace ohledně možnosti, jak začít s ledním hokejem v Uherském Ostrohu a o jeho přijatelné ekonomické náročnosti v našich klubových podmínkách.

Poté se všichni přemístili do vyhřátých šaten a po nezbytném obutí bruslí, helem a rukavic vyrazila téměř šedesátka dětí i s rodiči na ledovou plochu, kde na ně již čekala více jak desítka klubových trenérů, včetně pomocníků z řad hokejové mládeže.

Pobyt na ledové ploše je pro všechny třešničkou na dortu a všichni si ho na připravených stanovištích náramně užívali. Proto byla připravena spousta zábavy, her a dovednostních cvičení s hokejkou a pukem. Děti se mohly opravdu vydovádět, hlavně při různých slalomech, honičkách, střelbě na hokejové brankáře, či při samotném hraní minihokeje.

Závěrečné předávání zlatých medailí za účast a společné fotografování, bylo tou nejhezčí tečkou za povedenou akcí. Rozzářené oči všech dětí a zájem rodičů o aktivní účast na dalších našich projektech, nám pořadatelům bylo nejsladší odměnou.

Tímto bych jménem hokejového klubu HOKEJ Uherský Ostroh, z.s. rád poděkoval všem zúčastněným a určitě se budeme všichni těšit na další setkání zejména na trénincích naší Brusličky – školky bruslení a hokejové minipřípravky, která probíhá pravidelně každou sobotu ráno.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Ostrohu najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."