Týden hokeje v Sušici

Týden hokeje v Sušici

Začátek akce byl plánován od 16. 00 hodin. První účastníci se začali scházet již v 15. 40 hodin. Podle plánu jsme začali prezencí, zapsalo se celkem 13 dětí ve věku od 3 do 11 let.

Banner

Souběžně s prezencí probíhala ukázka hokejového tréninku ročníků 2011-12. Nově příchozí děti byly zapojovány do suché přípravy, kde plnily různé úkoly (střelba na bránu, balanc na BOSU, slalom….). Akce se zúčastnila i reportérka Českého rozhlasu, která vyzpovídala klubového šéftrenéra mládeže, rodiče i zúčastněné děti.

Samotná prezentace klubu proběhla v jedné z upravených šaten a byla doplněna videem. Po prezentaci byl dán prostor k dotazům, a pak se všichni přesunuli do druhé šatny, kde byly pro děti (které neměly vhodné vybavení) připraveny výstroje. S oblékáním pomáhali asistenti z řad hokejistů starších žáků. 

Na ledě byl každému dítěti přidělen asistent či trenér a děti měly možnost zúčastnit se různých her (sbírání a hledání plyšáků, barevných míčků, střelba na brankáře, zvířátka v zoo….). Závěrem proběhlo společné focení a program byl ukončen. Počet dětí splnil naše očekávání.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sušici najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“