Týden hokeje v Roudnici nad Labem

Týden hokeje v Roudnici nad Labem

V rámci již pátého pokračování akce „Týden hokeje“, kterou pořádá Český hokej, se stal součástí projektu opět i roudnický klub.

Banner

Organizační tým se na celou akci svědomitě připravoval, největší snahu věnoval propagaci. Využili jsme snad všechny dostupné prostředky pro prezentaci této akce. S předstihem jsme všechny informace prezentovali na webu a facebookovém profilu oddílu, využity byly také výlepové plochy města, městský rozhlas a roudnická televize.

Druhou částí prezentace byla osobní setkání s potenciálními hokejisty, a to jak přímou formou v místních základních školách a školkách, tak i účastí našeho organizačního týmu na městské akci „Zažít Roudnici jinak“. Tam s sebou naši lidé vezou vždy umělou plochu, hokejovou branku, brankáře v kompletní výstroji a na ukázku některé součásti dětské hokejové výstroje.

Na všech těchto akcích rozdávali naši členové letáky s termínem konání „Týdne hokeje“ a zvali děti mezi nás. Vzhledem k tomu, pokolikáté jsme již akci u nás pořádali, vytvořil se velmi zkušený organizační tým pracující s přehledem a jistotou.

Prezentace proběhla zábavnou formu a snažila se děti vtáhnout do hokejového světa. Děti jsme se snažili zabavit doprovodným programem a ukázkou výstroje přímo v kabinách dětských kategorií. Součástí tohoto doprovodného programu byla zábavná rozcvička, kterou si pro děti připravili naši trenéři mládeže.

Po skončení prezentace se děti přesunuly do kabin na převlékání. Kdo neměl potřebné vybavení, bylo mu vše zapůjčeno z bohatých skladových zásob. Komu bylo potřeba s oblečením dopomoci, byli v kabinách k dispozici asistenti z mládežnických kategorií.

Ledová plocha byla opět rozdělena minimantinely na tři stanoviště. V jedné třetině probíhala ukázka tréninku 1. třídy a nové děti tak viděly, co se lze naučit za jeden rok trénování. V ostatních dvou třetinách byly děti rozděleny podle schopností a samostatnosti. Ty „zkušenější“ dělaly s trenéry různé dovednostní soutěže a využívaly široké spektrum tréninkových pomůcek. A úplní začátečníci se učili pod vedením trenérů s pomocí hrazdiček prvním hokejovým krůčkům.

Celá akce byla ukončena společnou fotografií. Doufáme, že se akce dětem líbila a zůstane u hokeje co největší počet z nich.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Roudnici nad Labem najdete zde.

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "