Týden hokeje v Říčanech

Týden hokeje v Říčanech

29. 1. 2022 se v MERKUR ICE ARENĚ opět konala akce Pojď hrát hokej, a to v rámci celonárodního Týdne hokeje. Ve spolupráci s hokejovým klubem HC Merkur Říčany se tak uskutečnila náborová akce, která ukázala dětem i jejich rodičům, jak lední hokej vypadá a co hokejový život obnáší, případně jak zábavná je výuka bruslení, která je startem pro tento sport. Na akci dorazilo 19 nových zájemců o začátky bruslení v našem klubu a informování o tom, co obnáší hrát hokej.

Banner

Děti společně s rodiči prošli registračním systémem, kde je přivítal trenér Jaromír Látal, který se v současné době v klubu věnuje 5. hokejové třídě. Bylo nutné vyplnit registrační formuláře. Potenciální mladí hokejisté tu dostávali dárky v podobě hokejové lahve na pití, klíčenky a propagačních materiálů o hokeji.

Vzhledem k tomu, že bylo opět v rámci propagační kampaně akce osloveno mnoho škol a školek, které zimní stadion pravidelně navštěvují, byla účast poměrně stejná jako při minulé akci. Bylo otevřeno několik kabin pro převlékání, tak aby byla dodržena všechna hygienická opatření. V jedné z kabin, kam byli všechny děti a jejich rodiče pozváni, je přivítal pan trenér. Děti a rodiče měli dostatečné rozestupy při převlékání. Trenér Jaromír Látal se každému při registraci věnoval osobně a snažil se prezentovat každému z rodičů, co hokej obnáší. Z hygienických důvodů jsme vynechali společnou prezentaci, tak aby se zabránilo setkávání více dětí a rodičů v jedné šatně, a to pro ochranu zdraví nás všech. Náhradní forma prezentace byla připravena ve vestibulu stadionu. Prezentace byla puštěna na notebooku a u ní byl připraven zástupce klubu pro individuální prezentaci a odpovědi na případné dotazy. V šatnách se oblékal vždy zástupce našich mladších žáků a prezentoval vybavení, které je k hokeji zapotřebí.

Na ledě byli s účastníky akce dva hokejoví trenéři a tři zástupci Klubu Bruslení Říčany, kteří vedou školičku bruslení, kde mladí hokejisté startují svou kariéru. Spolu s dětmi bylo na ledě pět zástupců mladších žáků pro větší péči o malé děti. Čekalo tam na ně několik stanovišť. Trenéři dětem ukázali základy bruslení, držení hokejky, ukázku minihokeje hráčů našeho klubu ročníku 2014 a další dovednosti spojené s hokejem.

Vše bylo prezentováno zábavnou formou tak, abychom děti zaujali a ony si odnesly z tohoto odpoledne hezké zážitky. Po dobu trvání akce byli trenéři k dispozici i rodičům, aby jim zodpověděli případné dotazy o fungování klubu a výuky hokeje jako takového. Chybět nemohla závěrečná týmová fotografie. Závěrem akce byly rodičům vysvětleny výhody týmového sportu, který děti učí soutěživosti, uplatnění v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti k týmu.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem účastníkům a věříme, že si všichni v Merkur aréně užili prima odpoledne, které jim pomohlo zvolit pro své dítě ten správný sport.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Říčanech najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."