Startuje Týden hokeje: Přijďte si s dětmi zdarma vyzkoušet hokej

Startuje Týden hokeje: Přijďte si s dětmi zdarma vyzkoušet hokej

V týdnu od 23. do 29. září 2024 se pro děti od 4 do 8 let otevírá jedinečná příležitost vyzkoušet si, jaké to je být hokejistou nebo hokejistkou. Český hokej ve spolupráci s téměř 160 kluby totiž pořádá po celé republice tradiční náborovou akci Týden hokeje. Všichni malí zájemci, bez ohledu na to, jestli už někdy stáli na bruslích, si mohou zdarma vyzkoušet první krůčky na ledě a okusit tak radost z hokeje. Kromě toho si každé dítě odnese domů zajímavý hokejový dárek.

Banner

Týden hokeje je určen jak dětem, tak i jejich rodičům. Malí sportovci ve věku 4–8 let se mohou těšit na zábavný program na ledě i mimo něj, který jim přiblíží kouzlo ledního hokeje. Rodiče se mezitím dozvědí více o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu či hokejistku, jaké jsou výhody ledního hokeje pro rozvoj fyzických i osobnostních dovedností jejich dětí a jaké jsou možnosti dalšího zapojení do tohoto sportu. Týden hokeje je již tradiční součást náborového projektu Pojď hrát hokej, který má za cíl aktivně podporovat pohybovou průpravu dětí a získávat nové sportovce. Projekt dokázal za celou dobu svého trvání přilákat více než 37 000 dětí, což ukazuje obrovský zájem o lední hokej mezi nejmladšími. Více aktualit o projektu čtěte na následujících článcích článek1článek 2článek 3.

Jak najdu nejbližší klub, kde se akce koná? 

Je to jednoduché – stačí navštívit stránku www.pojdhrathokej.cz. Pokud víte, že máte v okolí více hokejových klubů, můžete si vybrat akci podle vyhovujícího termínu, který lze najít na přehledné mapce ZDE

Týden hokeje a kluby zasažené povodněmi

Velká voda v minulých dnech bohužel nešetřila ani hokejové stadiony. Již nyní víme, že se akce nebude moct konat v avizovaných termínech v Krnově, kvůli plánované rekonstrukci také v Havlíčkově Brodě a Nymburku, zde si kluby zvolí náhradní termín. V Opavě je akce kvůli povodním zrušena bez náhrady. Aktuální termíny lze nalézt na našich webových stránkách, doporučujeme (především v zasažených oblastech), abyste před samotnou návštěvou kontaktovali konkrétní klub.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Do kabiny jsem často chodil nejen kvůli hokeji, ale především kvůli kamarádům.“