Na střeše Galerie Harfa vyvrcholí Mini Winter Cup

Na střeše Galerie Harfa vyvrcholí Mini Winter Cup

Na otevřených zimních stadiónech v Bruntále, Dobříši, Povrlech a Žamberku proběhly v závěru prosince 2021 za účasti dvaatřiceti družstev základní kola „Mini Winter Cupu – Memoriálu Tamira Wintersteina“.

Banner

Postup do finálového turnaje, který se uskuteční v lednu 2022 v Praze, si vybojovaly BK Havlíčkův Brod, HC Klatovy, HC Kometa Brno, HC Litvínov, HC Stadion Litoměřice, HC Uherské Hradiště, HK Lev Slaný a SK Prostějov 1913. Finálový turnaj proběhne na střeše Galerie Harfa, účastnící budou rozděleni ve dvou skupinách a hrát se bude na 2 x 20 minut.

„Mini Winter Cup – Memoriál Tamira Wintersteina“ je celostátní seriál turnajů pod otevřeným nebem, určený pro hráče a hráčky ročníku 2011. Desetiletí hokejisté na nich dostávají příležitost vyzkoušet si prostředí, v němž začínali jejich slavní předchůdci a zahrát si podle modelu zámořských Winter Classic.

Poháru se účastní klubová družstva složená z chlapců i dívek, hraje se podle pravidel minihokeje a turnaje doprovází i zajímavý doprovodný program.

Rozpis zápasů finálového turnaje:

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“