Týden hokeje v Litoměřicích

Týden hokeje v Litoměřicích

Ve středu 23. ledna se na ledě Kalich Areny konal tradiční Týden hokeje. Náborová akce tentokrát přilákala 11 dětí, které si společně s trenéry užily na ledě i mimo něj spoustu skvělé zábavy. Dvouhodinový program si malí sportovci a sportovkyně zpříjemnili opičí dráhou v tělocvičně či fotbalem, ale také prvními krůčky na bruslích a dalšími „ledovými“ hrami. Kdo se akce zúčastnil, rozhodně nelitoval. Rodiče i děti zažili moc příjemné odpoledne.

Banner

Bohatý program odstartoval registrací, která probíhala od 16:00. Děti dostaly drobné dárky, ale především červené a bílé dresy s logem Českého hokeje, na něž si mohly napsat svá jména. Zatímco rodiče se následně vypravili do klubovny, kde je čekala prezentace o ledním hokeji od ředitele klubu pana Jana Fišery, děti vyrazily do tělocvičny.

Už tam si užily spoustu zábavy. S trenéry si zahrály fotbal, zaházely na koš a vyzkoušely opičí dráhu z kuželů a laviček. Pak následovala hlavní část akce – malí hokejisté a hokejistky nazuli brusle a vyrazili na led. I na hrací ploše pro ně byla připravena řada skvělých atrakcí. Některé děti se učily bruslit, jiné se v pohybu na ledě jen zdokonalovaly. Trenéři postavili slalom, učili děti padat, dělat rybičky nebo se na bruslích správně pohybovat.

Mezi trenéry se k velké radosti malých bruslařů objevili i dva hráči A týmu, brankář Martin Michajlov a obránce Jiří Jebavý. I oni pomáhali obohatit program a naučit děti různé bruslařské a hokejové fintičky. Hokejové odpoledne se zkrátka skvěle povedlo a všichni účastníci si ho bezvadně užili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litoměřicích najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“