Týden hokeje v Benešově

Týden hokeje v Benešově

Klub HC LEV BENEŠOV znovu uspořádal ve spolupráci s Českým hokejem náborovou akci nazvanou „Pojď hrát hokej“. Tentokrát jsme zřejmě většinu dětí přilákali už v září (tehdy jich na náborovou akci přišlo 25), nyní jich na zimní stadion v Benešově dorazilo 16. Všechny během prezentace vyjadřovaly jasné nadšení z toho, že se budou učit hrát hokej. Během prezentace aktivně odpovídaly a bylo vidět, že například hokejová výzbroj pro ně není novinkou.

Banner

Jako vždy akce začala přivítáním dětí i rodičů v salonku restaurace na zimním stadionu. Děti dostaly nejen dárky zařízené Českým hokejem, ale klub pro ně připravil i starší čísla časopisu ProHockey.

Děti i rodiče se dozvěděli, jak klub funguje a co malé hokejisty a hokejistky v nejbližších dnech, týdnech a dokonce i letech v klubu čeká. Znovu jsme hovořili o úspěších našich mladých hokejistů, které potvrzují, že s mládeží se u nás nepracuje špatně.

Rodiče byli hned na začátku seznámeni s tím, že HC Lev Benešov je hrdý sportovní klub, ne zájmový kroužek. Zároveň se však celou prezentací nesla hlavní myšlenka, že jde o klub, který klade důraz na kvalitní osobní vztahy a dobrou atmosféru nejen pro hráče, ale i pro jejich rodiče.

Po prezentaci si děti oblékly chrániče a nazuly brusle a pod dohledem licencovaných trenérů a také pomocníků z řad hráčů 5. třídy vyrazily na led. Na druhé polovině hřiště zároveň probíhal ukázkový trénink dětí, které se do náboru přihlásily už dříve.

Na závěr děti, trenéři i další pomocníci zapózovali na společné fotografii. Po celou dobu se kdokoliv z přítomných mohl na cokoliv zeptat, aby se o chodu klubu dozvěděl co nejvíce.

Věříme, že všechny děti vydrží u hokeje co nejdéle a že jim počáteční nadšení do této hry nikdy nezmizí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Benešově najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“