Týden hokeje v Sušici

Týden hokeje v Sušici

Dne 26. 9. 2021 se na zimním stadionu TJ Sušice uskutečnila ve spolupráci s Českým hokejem náborová akce Pojď hrát hokej.

Banner

Oproti minulým akcím jsme se rozhodli termín konání uskutečnit o víkendu. Začátek akce byl plánován na neděli od 10:00 hodin. První účastníci se začali scházet již v 9:45 hodin a po vyplnění zápisu do projektu a předání dárků se děti postupně zapojovaly do zajímavých akcí a soutěží, které si pro ně připravili naši odchovanci. Klub také zakoupil pro nově příchozí děti drobné dárečky.

Podle plánu jsme začali prezencí, zapsalo se celkem 18 dětí ve věku od 3 do 8 let. Souběžně s prezencí probíhala ukázka hokejového tréninku ročníků 2011-12. Nově příchozí děti byly zapojovány do suché přípravy, kde plnily různé úkoly (střelba na bránu, balanc na BOSU, slalom, skákání panáka, žebříček atd.).

Samotná prezentace proběhla v jedné z upravených šaten a byla doplněna, kromě svazového videa, i vlastním videem s ukázkou tréninku MŽ. Po prezentaci byl dán prostor k dotazům a pak se všichni přesunuli do druhé šatny, kde byly pro děti (které neměly vhodné vybavení) připraveny výstroje i asistenti z řad hokejistů starších žáků, kteří také pomáhali s oblékáním.

Na ledě byli dětem přiděleni asistenti či trenéři (některé děti doprovázeli rodiče) a ty měly možnost zúčastnit se různých her (sbírání a hledání plyšáků, barevných míčků, střelba na brankáře, zvířátka v zoo, vodění po ledě atd.). Závěrem proběhlo společné focení a program byl ukončen.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sušici najdete zde.

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“