Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Ve čtvrtek 26. 9. 2019 se uskutečnila na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm sportovní akce s názvem Týden hokeje. Tuto skvělou příležitost vyzkoušet si, jaké by to bylo být hokejistou, si nenechalo ujít 20 dětí, které spolu se svými rodiči i přes deštivé počasí zavítaly na rožnovský zimní stadion.

Banner

Pro děti byl připraven bohatý program na ledě i mimo něj. Zde si na několika stanovištích vyzkoušely běhání kolem kuželů, poskakování na atletickém žebříku, házení na koš, střelbu tenisákem na branku a hry na malém prostoru.

Rodiče mezitím zhlédli zajímavou videoprezentaci, ve které jim byl představen lední hokej a měli možnost si prohlédnout součásti výzbroje a výstroje, které děti při hokeji využívají. Dále jim byly zodpovězeny všechny jejich otázky.

Děti poté navštívily šatny nejmenších hokejistů, kde si prohlédly a vyzkoušely hokejovou výzbroj a výstroj. Pak se za pomoci organizátorů převlékly a vyjely na led.

Během programu mimo led a programu na ledě byl na ledové ploše prezentován trénink kategorie 2. a 3. třídy.

Na ledové ploše bylo připraveno několik stanovišť. Probíhalo sbírání míčků, vybíjení trenéra tenisákem, střelba na brankáře, házení do basketbalového koše, kopání do brány balónem, přeskakovaní a probíhání přes lano. Na všech těchto stanovištích si děti za pomoci asistentů a trenérů ověřily své dovednosti a zdokonalily své bruslařské umění.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“