Týden hokeje s HC Kobra Praha

Týden hokeje s HC Kobra Praha

Na Kobře proběhla posedmé v rámci Týdne hokeje akce s názvem Pojď hrát hokej! Na ledě branického stadionu se sešlo neděli 29. září ráno celkem 24 holek a kluků ve věku mezi čtyřmi a osmi lety. Mohli si za pomoci trenérů žákovských týmů a hráčů A týmu vyzkoušet, jaké to je být hokejistou.

Banner

Rodiče s dětmi se scházeli již před osmou hodinou a registrovali se. Následně se děti začaly obouvat do bruslí, některé z nich poprvé v životě. Na ledě na ně čekali připravení trenéři, kteří si pro ně připravili nejprve jednoduché cviky na bruslích, jako lehání na břicho nebo na záda a následné zvedání. Poté se rozdělili malí hokejisté do skupin a vyzkoušeli si například nájezdy na brankáře, kličkování mezi kužely a skrz brány nebo hokej na malé branky.

Malý David (5) a jeho otec:

D: „Hodně se mi to tu líbilo, jezdili jsme na takové překážce a jezdili jsme rychle. Bavilo mě to. Už jsem dřív bruslil pomalu a teď rychle. Chtěl bych sem chodit i dál."
O: „Akce se mi hodně líbí, je to perfektně zorganizované. Je tu hodně trenérů a hezký přístup. Určitě přijdeme příští středu, sobotu a neděli. Šli jsme sem už vloni, ale malému je pět, takže to bylo pro nás aktuální až teď. Já jsem hrál na amatérské úrovni a jsem opravu velký fanoušek, ať už v Česku, nebo jsem třeba často i v Americe. Kobru máme kousek, takže to tu zkusíme, ať si vybere do konce roku a pak se uvidí."

Ti, kteří stáli na bruslích poprvé, si vyzkoušeli za pomocí opěr samotné bruslení pod dohledem trenéra Hájka.

Jiří Hájek:

„Akce se podařila z toho důvodu, že přišlo docela dost dětí. Bavilo je to, smály se, radovaly se, což byl cíl této akce. Velkou práci si s tím dal můj kolega Lukáš Langer, který vymyslel většinu her. Já jsem si vzal na starosti něžné pohlaví a velmi mě to bavilo."

Překvapila vás účast holek?
„Ono teď holčičky hrají hokej docela dost, máme v každé kategorii nějakou slečnu. Samozřejmě jsem rád, že jich přišlo pět, protože jsem měl alespoň co dělat." (smích)

Jak byste motivoval malé holky, aby začaly s hokejem?
„I když se počet dívek v hokeji zvedl, pořád je jich o hodně méně než chlapců, tudíž je tam velká šance, že by se mohly úspěšně prosadit. S reprezentací poté mohou jezdit po celém světě, mohou to spojit se studiem v zahraničí, kde je také možnost stipendia. Dokonce jsou i dámy, které se hokejem živí, takže i když je to hodně vzdálené, ta možnost tam je."

Na ledě se dále dětem věnovali hráči A týmu, kteří na Kobře zastávají i roli trenérů u žáků, kromě Lukáše Langera například Dominik Šteiner a Tomáš Šťastný, z A týmu navíc pomáhal s cvičeními Denis Heldák.

Na závěr měl proslov k rodičům prezident klubu Miloslav Šeba, který jim vysvětlil fungovaní hokeje na Kobře u žáků a zdůraznil, že děti, které se přihlásily, mají možnost hrát do konce kalendářního roku zadarmo, konkrétně se to tak týká 24 nových nadějí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Kobra Praha najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.