Týden hokeje ve Strakonicích

Týden hokeje ve Strakonicích

V hokejovém klubu HC Strakonice, z. s. se akce Týden hokeje uskutečnila dne 18. 9. 2018 od 16 hodin.

Banner

V našem klubu jsme této akci věnovali pečlivou přípravu. Navštívili jsme všechny mateřské školy a 1. až 3. třídy škol základních, a to nejen ve Strakonicích, ale i v okolních obcích do vzdálenosti 15 až 20 km. Předali jsme zde letáčky, plakáty a propagační materiály. Rovněž jsme vysvětlili účel akce. Byli jsme všude přátelsky přijati. Dále jsme zajistili uveřejnění článku ve dvou internetových regionálních novinách a vylepení plakátů s uvedením data a místa konání akce na podstatné části plakátovacích ploch ve městě a v okolí zimního stadionu. Informace jsme uveřejnili také na webových stránkách klubu a na facebooku.

Byli jsme příjemně překvapeni tím, že se dostavilo 38 dětí, často s více než jedním rodinným příslušníkem. Bylo zaregistrováno 31 z nich. Kromě programu předepsaného v manuálu byl připraven doprovodný program v podobě hokejové střelnice, kde byla možnost zapůjčení hokejek a střílelo se zde na menší i větší branky tenisovými míčky. S držením hole a technikou střelby zde pomáhali kromě trenéra i členové družstva dorostu a juniorů a všichni si užili hodně legrace.

Vybraní dorostenci a junioři měli na starost i další část programu – ukázku hokejové výstroje menších i větších velikostí, s vysvětlením, k čemu která součást výstroje slouží, přičemž důraz byl kladen na bezpečnostní prvky. Tito mladí hokejisté rovněž některé hosty provedli po stadionu. O účastníky se staralo kromě již uvedených 12 členů mládežnických družstev ještě 10 trenérů a 8 dalších členů klubu.

Program na ledě, který spočíval jak v ukázce minihokeje a tréninku, tak především ve zkoušení prvních krůčků a „ochutnávání“ ledu formou hry s míčky, plyšáky a hrazdičkami za asistence trenérů a dalších pomocníků, trval až do 18. hodiny, přičemž některým účastníkům se ani tehdy nechtělo odejít.

Máme radost z toho, že celý program probíhal v pozitivním duchu a přátelské atmosféře, a že asi polovina účastníků vyjádřila přání zúčastnit se dalších aktivit klubu, a to zejména začít docházet na tréninky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Strakonicích najdete zde.

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "