Týden hokeje v Hlinsku

Týden hokeje v Hlinsku

Již čtvrtá akce „ Pojď hrát hokej“ se konala na hlineckém zimáku v Olšinách v sobotu 22. září 2018. V rámci celorepublikové akce a mediální kampaně „Týden hokeje“ v těsné spolupráci s Českým hokejem přitáhla tato akce na ledovou plochu v Hlinsku 21 dětí ve věku od 4 do 8 let, z toho bylo 17 nově registrovaných zájemců v projektu „ Pojď hrát hokej“. Na Hlinecku je hokej tradičním sportem, v příštím roce oslaví 100 let hokeje a početná základna dává velice dobrý předpoklad pro práci s mládeží v dalších letech.

Banner

Dříve než se děti poprvé postavily v bruslích na led, získaly po registraci svůj první nádherný dres české reprezentace, na který si spolu s rodiči napsaly svoje jméno. Získaly také další drobné dárky v podobě hokejových kartiček s reprezentanty a připínacích placek.

Než se všichni zaregistrovali, mohly si děti tenisákem zastřílet na brankaře či házet míčem do basketbalového koše. V této fázi se dětem i rodičům věnoval hlavní trenér mládeže Dušan Schweinfurter spolu s kolegy trenéry.

Zatímco si děti hrály a připravovaly se na první krůčky na ledě, rodičům v klubovně představil předseda klubu Radek Chlada všechny důležité informace týkající se toho, jak klub pracuje s mládeží, co je jeho cílem, kdy a jak se trénuje, jak získat výstroj, kterou klub půjčuje zdarma, jaké další výhody poskytuje klub a také jak začátečníky po jejich registraci může v tomto programu finančně podpořit Český hokej. V diskuzi měli prostor i rodiče s jejich dotazy.

Na ledě byly děti rozděleny do čtyř skupin, kdy se každé věnovali dva trenéři. I přes fakt, že děti byly v umění bruslení na různých úrovních, každý si našel to své a postaráno bylo i o ty, které stály na bruslích úplně poprvé a jejich krůčky nebyly jisté. K tomu sloužily hrazdičky, hlavní ale bylo, že si děti vyhrály a byla zábava.

Na ledě měli trenéři připravené hry s velkými míči. Děti je vozily na laně, házely tenisáky do koše či jezdily na kuželech. Každý viděl, že ne vše jde hned, a tak bude výuka i nábor pokračovat vždy ve středu od 16:30 a v sobotu od 8:45 až do konce března.

Na dětech i trenérech bylo vidět, že je to na ledě baví, a to bylo to hlavní. Na konec akce předvedli rodičům a dětem své umění ti nejmenší hokejisté HC Hlinsko ročníků 2011, 2012 a 2013 v ukázce bezkontaktního minihokeje a spolu s trenéry ukázku jízdy vpřed, vzad, brzdění i zatáčení a překládání na kruzích kluziště. Je vidět i vzrůstající zájem děvčat.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hlinsku najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“