Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Již počtvrté jsme byli účastníky projektu Českého hokeje nazvaného Týden hokeje – „Pojď hrát hokej“, který se na našem zimním stadionu uskutečnil 21. 9. 2018. Za účasti bývalého skvělého extraligového hráče Jaroslava Kudrny si přišlo první hokejové zkušenosti vyzkoušet 10 dětí, které v doprovodu svých rodičů, po předchozí registraci do tohoto projektu, obdržely hodnotné dárky, včetně reprezentačního dresu.

Banner

Poté byli malí hokejisté umístěni v předem připravených kabinách, kde se mohli převléci a pod vedením zkušených trenérů byli uvedeni na ledovou plochu.

Vzhledem k počtu dětí byla vytvořena jedna skupina, u níž trenéři zjistili bruslařskou dovednost a na základě tohoto byly zvoleny vhodné hry. Poté si děti vyzkoušely lehký trénink zaměřený na základní prvky bruslení. Na závěr absolvovali hokejisté čestné kolečko přes celé kluziště, aby se alespoň na chvíli stali součástí tréninkové jednotky přípravky.

Po této zkušenosti se děti velmi ochotně a rády zúčastnily spolu se svými rodiči prezentace, z které všichni odcházeli obohaceni o informace týkající se historie a současnosti klubu TJ Spartak Nové Město nad Metují, projektu „Pojď hrát hokej“ či výhodách a důvodech proč hrát právě hokej. Rodičům bylo vysvětleno, že hokej není na svém začátku vůbec finančně náročný sport, který navíc dětem dá to hlavní – pohyb, vytváření osobnosti hokejisty, budování kolektivu a smysl pro fair play. Na závěr prezentace měli všichni možnost prohlédnout si jak hráčskou, tak i brankářskou výstroj s názornou ukázkou, jak se hokejista přípravky dokáže sám připravit na utkání.

Všem účastníkům bylo poděkováno za účast a rádi bychom se s nimi opět setkali v našem klubu, ať už ve školičce bruslení, nebo v hokejové přípravce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Městě nad Metují najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."