Týden hokeje v Opočně

Týden hokeje v Opočně

V sobotu 25. 1. 2020 se od 14 hodin na zimním stadionu v Opočně konala akce Týden hokeje pořádaná hokejovým klubem HC Baroni Opočno ve spolupráci s Českým hokejem.

Banner

Tato akce, které se zúčastnilo 25 nově zapsaných dětí ve věku 4 až 8 let, měla za úkol představit lední hokej a věci s tím související rodičům, ale hlavně ukázat dětem to, že stát se malým hokejistou či hokejistkou není vůbec těžké. Stačilo vzít brusle, helmu, rukavice, hokejku a hurá na led.

Příchozí na zimní stadion v Opočně se nejprve zapsali a obdrželi hodnotné dárky, které dodal Český hokej. Následně proběhla prezentace, kterou vedl šéftrenér mládeže pan Zdeněk Bury. Po představení hokejového klubu HC Baroni Opočno byl představen lední hokej a vše, co by rodiče měli o tomto sportu vědět.

Potom se všechny děti odebraly na ledovou plochu, kde pro ně byla připravena čtyři stanoviště. Na ledě se o ně staralo pět licencovaných trenérů v čele s regionálním trenérem panem Zdeňkem Burym. Nápomocno bylo i deset nejmenších "Baronů". Ti předvedli ukázku minihokeje a potom se zapojili do dění na ledové ploše. Všichni si vyzkoušeli vedení kotouče, slalom, střelbu na brankáře, nácvik bruslení a hlavně spoustu her. Na tvářích dětí bylo vidět nadšení a zápal při prováděných činnostech a spokojenost rodičů při pohledu na ně. Celou akci zakončilo společné fotografování.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Opočně najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “