Projekt Pojď hrát hokej v sezoně 2022/23

Projekt Pojď hrát hokej v sezoně 2022/23

Projekt Pojď hrát hokej vstupuje do své celkově sedmé sezóny. V rámci jeho existence se povedlo uskutečnit celkem deset akcí Týden hokeje. Po sezoně 2021/22, ve které se uskutečnily po čase opět dva Týdny hokeje, se nyní vracíme zpátky do režimu jedné akce v sezoně. V této podobě byl totiž projekt Pojď hrát hokej schválen výkonným výborem ČSLH na své další čtyřleté období (2020-2024).

Banner

Sezona 2021/22 byla tedy z pohledu počtu akcí Týden hokeje výjimkou, ke které se přistoupilo z důvodu téměř kompletního zrušení sezony 2020/21 kvůli pandemii Covid-19 a s tím souvisejícího velkého propadu nových registrací do ledního hokeje. Termín akce Týden hokeje v sezoně 2022/23 byl schválen na 21.–27. listopadu 2022. Listopadový termín akce Týden hokeje byl vybrán v roce 2020 po konzultacích s kluby, které měly možnost se vyjádřit k jednotlivým možným termínům. Pro sezonu 2022/23 je do projektu Pojď hrát hokej zapojeno celkem 157 klubů. Nově přihlášené kluby jsou HK Karviná, Tigers Zlín a TJ Jiskra Třeboň.

Akce Týden hokeje

Registrace účastníků Týdne hokeje nově online

Ve snaze o zjednodušení a zrychlení organizačních postupů i z důvodu úsporných opatření dochází od sezony 2022/23 ke změně způsobu registrace účastníků akcí Týden hokeje. Namísto papírových formulářů bude probíhat registrace v online prostředí. Účastníci akcí Týden hokeje budou mít nově možnost se registrovat přímo ve svém chytrém telefonu či v jiném zařízení. V případě, že by některý ze zákonných zástupců přítomných účastků nedisponoval potřebným zařízením, měl by mít pořádají klub k dispozici potřebné zařízení pro provedení registrace účastníkem (notebook, tablet, telefon, atp.). Ve snaze o zjednodušení procesu registrace se zmenší rozsah získávaných údajů o účastnících. Uvedené změny se pak logicky odrazí i ve znění Všeobecných podmínek projektu. Jejich aktualizované znění je k dispozici zde.

Dárky

Hlavním dárkem zůstává i v sezoně 2022/23 sportovní láhev. Kluby budou vybaveny potřebným množstvím dárků odpovídajícím počtu účastníků na jejich předešlých akcích Týden hokeje. V případě, že by i tak na někoho dárek nevystačil, budou připraveny dárky k dodatečnému zaslání na klub, který zajistí jeho předání účastníkovi, na kterého dárek při akci nevystačil.

Vzdělávání a tvorba obsahu

V rámci vzdělávání rodičů byla natočena série Zdravý sport dětí se sportovní lékařkou MUDr. Marií Skalskou. Série se postupně finalizuje tak, aby mohla být publikována v průběhu sezony 2022/23. Na co se můžete při sledování série těšit naznačuje v krátkém úvodním videu k sérii sportovní lékařka MUDr. Marie Skalská (zde). Vedle této série je v plánu publikovat i natočené rozhovory se současnými a bývalými reprezentanty (Robert Reichel, Tomáš Plekanec a Dominik Kubalík), které se podařilo natočit v průběhu jara 2022. Vedle vzdělávacího obsahu se rovněž počítá s komunikací výstupů z vybraných akcí Týden hokeje.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."